LG sätter nytt rekord för 6G nätverksdataöverföring från 100 meter bort

Medan vissa länder redan njuter av fördelarna med 5GDet finns andra som Chile som håller på att distribueras för en snart lansering av sina första 5G -nät, även om det till en början kommer att vara en 5G NSA.

Men det finns andra länder som Sydkorea där de redan har utfört tester på 6G -nätet, en teknik som ger oss dataöverföringshastigheter 50 gånger snabbare än 5G SA, liksom det förväntas minska latensen till endast 10% av det som erhålls med 5G, och förväntas förbättra noggrannheten för de data som skickas.

Om du inte visste, kära läsare, har 5G -nätverk mindre täckning än 4G -nätverk när du använder mycket höga frekvenser. Så med 6G som använder mycket högre frekvenser än 5G, är dess täckning i tester bara 15 meter bort.

Detta sista rekord erhölls Samsung bara några månader sedan. Ändå, LG genomförde också 6G-nätverkstester i samarbete med Franunhofer-Gesellschaft, och de har lyckats skicka data över ett avstånd på 100 meter med hjälp av topparna på två höga byggnader.

LG förklarar att företaget använde en förstärkare som utvecklades i samarbete med Franunhofer-Gesellschaft för att uppnå denna nya rekord, som kan generera stabila signaler vid 15 dBm i frekvensområden mellan 155 och 175 GHz.

Teamet kunde också visa adaptiv strålformning, en egenskap som är nödvändig för att möjliggöra kanalväxling i samband med mottagarens position. De kunde också utföra antennbyte med hög förstärkning, vilket är nödvändigt för att kombinera flera signaler och skicka dem till en specifik antenn.

Som jag nämnde tidigare är 6G -nätverket kort räckvidd på grund av strömförlust när det överförs. På samma sätt har det globala standardiseringsorganet för datakommunikation fastställt sitt marknadsdatum för 2025, medan de flesta inom området inte förväntar sig att den faktiska försäljningen kommer att starta förrän 2029 eller ännu senare.

Via Tech Xplore

Relaterade artiklar

Back to top button