LG planerar G7 för att spara pengar? Rykten om att ge upp OLED-skärmen för att hålla kostnaderna nere (uppdaterat: kanske 2 versioner)

Note: We hope you enjoy reading this article: LG planerar G7 för att spara pengar? Rykten om att ge upp OLED-skärmen för att hålla kostnaderna nere (uppdaterat: kanske 2 versioner)

Att LG:s mobildivision går igenom en period som är allt annat än välmående har varit uppenbart under en tid, efter offentliggörandet av de ekonomiska resultaten för 2017 och de uttalanden från högsta ledningen som sanktionerade slutet på den (fängsliga) upptakten till jättar i branschen som Samsung. Många skulle dock förvänta sig att fyrverkerier för G7 – inte så säkert namn på nästa topp i sortimentet – skulle återlanseras efter en 2017 i chiaroscuro, istället kan nästa biskop i G-serien bli sparprodukt.

Det är den koreanska tidningen Investeraren för att föra fram denna hypotes och avslöja – utifrån sina egna källor – att LG tänker på avsäga sig till teknikdisplayen OLEDväljer en klassisk IPS för att innehålla kostnader produktion och potentiella förluster. G6 och föregångare har alltid integrerade skärmar IPSvändpunkten som representeras av V30 – som har en P-OLED – hade dock antytt att LG var redo att ta till sig den allt mer mogna tekniken även på G7.

Om detta verkligen skulle bekräftas skulle det också innebära att man avsäger sig fingeravtrycksläsare under displayen, som för närvarande kräver en OLED-panel som ett väsentligt krav. Detta är därför inte uppmuntrande nyheter för det koreanska företagets nästa topp i sortimentet, men som i alla fall inte äventyrar godheten hos en enhet som vi hoppas ska ge lite svår tid till rivaler.

Uppdatering 26/03/2018 kl 16:30

Som rapporterats nu av ETNewsdet kan finnas två versioner av LG G7: en med skärm OLED och den andra med LCD. Detta borde paradoxalt nog, jämfört med vad som tidigare rapporterats, bidra till att hålla kostnaderna totalt sett. Faktum är att genom att skapa “derivata” modeller baserade i praktiken på samma smartphone, kommer du i slutändan att spara tid och pengar på produktionsnivå, såväl som i form av forskning och utveckling.

LG G7 förväntas presenteras kl Maj i Korea, men det är oklart om de två varianterna OLED och LCD kommer att släppas samtidigt. Men med tanke på den mer begränsade produktionen av OLED-paneler bör LCD-skärmar vara den klara majoriteten.

Relaterade artiklar

Back to top button