LG planerar att lägga ner mobiltelefoner efter flera motgångar –

En verksamhet som rasade

Borta var underbart LG G2 som många användare blev kära i redan 2013. Efter denna underbara terminal G3 och G4 Har passerat , och varumärkesinflytandet började gradvis avta med modeller som inte uppfyllde användarkraven, förblindade av andra märken som t.ex. Samsung eller Äpple som lyckades väcka uppmärksamhet med mycket färdiga och estetiskt tilltalande apparater.

Sedan dess har LG börjat tillverka enheter nästan genom försök och misstag, eftersom med specifikationer som i de flesta fall släpat efter i många aspekter, försökte varumärket överleva så många konkurrenter med en speciell funktion som sällan förstods av allmänheten. … Vi har sett dubbla skärmar som efterliknar vikbara skärmar, modulära modeller, roterande skärmar och till och med bananformade telefoner. Men ingen av dem lyckades.

Det ryktas om reklam

För en dryg vecka sedan cirkulerade ett internt uttalande på nätet, som varumärket skickade ut till många av sina anställda, om att företaget skulle upphöra med sin verksamhet på mobiltelefonmarknaden i slutet av januari månad, vilket pekar på en eventuell tjänsteman. tillkännagivande den 26:e.

Dessutom rapporterades det att företaget hade stoppat telefonutbyggnadsprojekt och många andra pågående arbeten, vilket gjorde avbokningen oåterkallelig. Android-polisen kunde dock kontakta LG:s chef för global konsumentelektronikkommunikation, Ken Hong, som kategoriserade ryktena som helt falska och ogrundade, för att säkerställa att han inte brydde sig om att släppa ett uttalande om ryktena. …

Påståendena verkade övertygande nog, men det ser ut som att saker och ting har förändrats på några dagar.

Acceptans av situationen

LGs vd Kwon Bong-Suk gjorde detta klart för sina anställda:

Eftersom konkurrensen på den globala mobilmarknaden är så hård är det dags för LG att dra en kall slutsats och fatta ett bättre beslut. Företaget överväger alla möjliga åtgärder, inklusive försäljning, återkallelse och minskning av smartphoneverksamheten.

Det är dock klart att ett allmänt strömavbrott är på väg att inträffa, så det borde inte förvåna oss att datumet som tillkännagavs i början verkligen är det exakta ögonblicket då det markerar nedgången för varumärket vad gäller telefoner. …

Det sista slaget

Som om det inte vore nog ser det ut som att LG:s kritiska situation har nått sin värsta nivå och varumärket har också bekräftat att man kommer att sluta tillverka LCD-skärmar för Apple eftersom de inte klarade Cupertinos krav och krav, så order kommer att falla till andra tillverkare, såsom Japan Display och Sharp.

Denna förlust av leveranskontraktet är också ett hårt ekonomiskt slag för företaget, så det kunde ha påverkat ett tufft beslut att lägga ner telefonerna också. Låt oss se om varumärket hittar någon magisk formel för att ändra riktning under de närmaste dagarna, eller äntligen tillkännager något som många har väntat på.

Relaterade artiklar

Back to top button