LG överväger att lämna smartphoneverksamheten efter en förlust på 4,4 miljarder dollar 2020 –

Den sydkoreanska elektronikjätten och iPhone-försörjningskedjan LG funderar på att lägga ner sin mobilverksamhet helt, efter att antydningar om att de ville sälja armen i januari inte resulterade i något seriöst intresse.

För år sedan var LG en populär smartphoneproducent och var vid ett tillfälle den tredje största i världen. Men eftersom den mobila armen inte har varit lönsam för företaget under ett antal år är det angeläget om att gå vidare.

Ett tillkännagivande i januari fick LG att förklara att det var öppet för “alla möjligheter” för den mobila armens framtid, inklusive att minska den eller sälja den vidare. Det är ett beslut som företaget måste ta, eftersom det har varit olönsamt sedan 2015, och stått med rörelseförluster på nästan 5 biljoner won (4,4 miljarder dollar) 2020, enligt .

Men trots att det öppnat upp golvet för potentiella förvärv för verksamheten har det skett små framsteg på den fronten.

“LG hade enligt uppgift samtal med andra om försäljningen av enheten men uppenbarligen har det inte skett mycket framsteg i deras förhandlingar”, förklarade en anonym tjänsteman inom mobilbranschen. “Det verkar som att det verkar vara svårt att sälja ett helt mobilföretag just nu, liksom den partiella försäljningen av enheten.”

Det hävdas att LG hade fört samtal med Vietnams Vingroup, såväl som Volkswagen, för en potentiell försäljning, men inget av försöken resulterade i stora framsteg.

Efter två månaders omstrukturering tror analytiker att LG förmodligen kommer att stänga mobilarmen helt. Jobb kommer att skyddas från en sådan åtgärd som LG tidigare sa att de som arbetar i armen kommer att förbli anställda.

Det är troligt att dessa anställda kommer att flyttas över till andra affärsområden, såsom dess division för fordonskomponentlösningar.

Relaterade artiklar

Back to top button