LG K4 4G recension: från hårdvara till programvara till video | AndroidWorld

LG K4 4G recension

Som ni säkert vet nu har LG: s “härliga” L-serie ersatts i år av den nya K-serien och efter ankomsten (och vår recension) av LG K10 är det också dags att prova den mer kompakta och ekonomiska versionen: LG K4 .

Förpackning

LG K4 4G - 1

Paketet till den här smarttelefonen innehåller en 5V / 0,85A strömförsörjning och en USB-microUSB-kabel. Därför saknas hörlurar.

Konstruktion och ergonomi

LG K4 4G - 10

K4 är en mycket liten smartphone enligt gällande standarder och trots att den är gjord av plast är det fortfarande tillräckligt robust och väl monterad. Du förväntar dig inte att den kommer att överleva ett fall från en betydande höjd men det är fortfarande en produkt som inte producerar krusningar under daglig användning. Det strukturerade locket (med bra grepp) kan tas bort för att ge fri tillgång till batteriet, microSIM och microSD. Knapparna är placerade på sidorna och trycks ned med diskret enkelhet.

Hårdvara

LG K4 4G - 5

Processorn som valts för denna K4 är en blygsam Mediatek MT6735M fyrkärna 1 GHz. Prestandan är inte fantastisk men med tillhörande GB RAM lyckas den fortfarande utföra praktiskt taget alla operationer utan större problem. Internminnet är bara 8 GB, men det kan utökas via microSD, vilket dock förblir användbart bara för att spara dina multimediafiler och dokument. Anslutning är LTE upp till 150 Mbps och Wi-Fi är b / g / n singelband. FM-radion saknas inte, men NFC, meddelandedioden och närhetssensorn saknas.

KORT: LG K4

Kamera

Huvudkameran för denna K4 4G är från 5 megapixlar och tar bilder som är tillräckligt bra för produkttypen, men ändå med en ganska låg upplösning. Fotograferingsalternativen tas bort och videor spelas bara in i HD. Den främre kameran är 2 megapixlar.

PROV: Foto – Video

Visa

LG K4 4G - 2

Skärmen på den här smarttelefonen är en 4,5-tums LCD-enhet 854 x 480 pixlar. Kvaliteten på bilderna på displayen är tillräcklig och färgerna ser lite tvättade ut. Tyvärr är betraktningsvinklarna dåliga och ljusstyrkan måste nödvändigtvis justeras för hand eftersom ljushetssensorn saknas. Det speglar också ytterglaset lite för mycket.

programvara

Android i den här LG-smarttelefonen uppdateras till version 5.1.1 Lollipop och har den klassiska LG-anpassningen tillgänglig. Det finns inte många företagsfunktioner tillgängliga men vi hittar fortfarande Capture + för att ta anteckningar snabbt, snabb åtkomst till kameran med låst telefon och möjligheten att anpassa det virtuella tangentbordet och systemfältet. Sammantaget är programvaran snabb, enkel att använda och utan för många krusiduller. Bra prestanda för Chrome-webbläsaren och enkel att använda LG: s musikspelare.

Autonomi

1940 mAh-batteriet överraskade oss inte. Om du gör en ganska enkel användning av smarttelefonen kommer du fram i slutet av dagen, men om du tänker istället för att använda den intensivt kan den överge dig mot middagstid. Vi hoppades på bättre av en produkt i detta sortiment.

Pris

LG K4 4G säljs i Italien till cirka 129 € ett ganska proportionerligt pris för den typ av produkt som denna K4 4G är.

Inköp

Du kan köpa LG K4 4G för 105 € på ePRICE.it.

Riktmärke

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button