LG G7 ThinQ vs V30, vår jämförelse (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: LG G7 ThinQ vs V30, vår jämförelse (foton och videor)

LG G7 ThinQ (som vi nyligen recenserade) har dragit till sig mycket av din uppmärksamhet, så mycket att den har röstats fram för många av de jämförelser du skulle vilja se i vår Facebook-grupp. En av de mest efterfrågade jämförelserna är den med sin föregångare, V30. Visst, namnet skulle antyda att dess föregångare är G6, men med tanke på utvecklingen av arten inom LG-familjen är det svårt att inte tro att det är en enda familj som utvecklas var sjätte månad och inte två separata familjer.

Det finns många gemensamma punkter G7 och V30 faktiskt och den senaste smarttelefonen verkar utgå från den sena modellen 2017. Vi har en blank metallprofil, en baksida i glas och ett dubbelt kamerasystem, det senare nära fingeravtrycksläsaren som nu inte längre går att trycka på. Trådlös laddning bekräftad (i motsats till vad som sades i videon är V30 även utrustad med trådlös laddning).

Vattentätningen bibehålls och vikten förblir densamma.

Det finns bara 4 gram till men att hålla dem i handen verkar G7 avgjort tyngre, med tanke på kroppens mer kompakta storlek. Batteriet tappar från 3300 till 3000 mAh men autonomin förblir liknande, även tack vare användningen av den nya Snapdragon 845-processorn. RAM och internminne förändras inte: 4 och 64 GB utbyggbar. Skärmen går från 6 till 6,1 tum och är nu i IPS-teknik (inte längre OLED) och med hack högst upp och separera statusikonerna från aviseringarna. Vi har en superljusstyrka (endast manuellt) och mer trogna färger än tidigare.

Android är uppdaterad till versionen 8.0 Oreo på båda modellerna och mjukvarufunktionerna är praktiskt taget identiska. G7 ThinQ har på sin sida knappen för Google Assistant och funktionalitet Boombox för att förstärka ljudet när det placeras på ett plan. LG V30 har istället en ‘USB-C 3.1 videoutgång (LG varför gick du tillbaka?). Båda har ljuduttag och fantastisk haptisk feedback.

där kamera av G7 har samma huvudsensor (en 16 megapixel ƒ / 1,6) men en annan vidvinkelsensor, nu äntligen i samma upplösning (tidigare var den 13 megapixlar) och av mycket högre kvalitet. Synd för minskningen av betraktningsvinkeln. Naturligtvis är förvrängningen nu mindre i den slutliga bilden men i slutändan kan valet överlåtas till slutanvändaren om att begränsa fältet eller inte via mjukvara. När det gäller bilderna av huvudsensorn kan LG fortfarande göra vissa mjukvaruförbättringar på G7, eftersom vissa bilder av V30 fortfarande erbjuder större detaljer.

Priset är dock annorlunda: 849 € för LG G7 ThinQ som kommer ut på marknaden om några veckor och 899 € för LG V30 men för tillfället är det “bara” € 512 på Amazon. En stor skillnad som åtminstone under denna första period gör det svårt för oss att rekommendera den nya modellen, till förmån för en väletablerad LG V30.

Relaterade artiklar

Back to top button