LG G6 kan ha varit den sista modellen i G-serien: namnbyte i sikte för den framtida toppen av sortimentet?

Note: We hope you enjoy reading this article: LG G6 kan ha varit den sista modellen i G-serien: namnbyte i sikte för den framtida toppen av sortimentet?

Invigdes 2012 med Optimus G – nästan tvillingbror till den mer kända Nexus 4 – den G-serien av LG kan vara det nu komma till ett slut. Den koreanska tillverkaren kunde faktiskt dyka upp på startlinjen 2018 med en helt ny flaggskeppssmartphonei specifikationerna som i handelsnamnet.

För att avslöja att det är en källa som tillskrivs den koreanska tillverkaren, delvis bekräftat från en förklaring av en företrädare för LG – utfärdat en Investeraren – som svar på frågan om a byte av varumärke var i företagets planer för den närmaste framtiden:

Att byta namn på toppmodellerna är inget nytt, Samsung och Apple har redan gjort det för sina egna enheter.

Referensen gäller serien Galaxy Note Samsung – som 2016 hoppade siffran 6, lanserade den olyckliga Galaxy Note 7 på marknaden, för att anpassa sig till sin kusin Galaxy S7 – och Apple iPhone X – som som känt hänvisar till den romerska siffran 10, och därmed hoppar över siffran 9.

De anledning av accelerationen i den progressiva numreringen av ens enheter måste sökas inom området marknadsföringeftersom ett lägre antal kan få potentiella köpare att tro att de har att göra med en äldre modell jämfört med de som erbjuds av konkurrerande företag. I LG:s fall skulle namnbytet kunna bestå i att anta en tvåsiffrigt nummer – som redan antagits för V-serien, nu i V30-modellen – tillsammans med en helt nytt namn.

En frisk fläkt riktad mot återlansera den nu före detta G-serien vilket, också på grund av tvivelaktiga val som LG gjort under de senaste åren, nu verkade vara det underlydande jämfört med V-serien. Den nya toppen av sortimentet för den koreanska tillverkaren kan vara förväntas för MWC februari, tillsammans med förslag från många andra producenter. Bland annat också Huawei varav, av en slump, ryktas ett mycket liknande drag, med lanseringen av en P20-modell, istället för den progressiva P11.

Relaterade artiklar

Back to top button