LeEco Cool1 | Dubbel kamera till ett överkomligt pris! | Granskningen av GizChina.it

En av de hetaste trenderna under den senaste perioden, efter samma Huawei med P9 har P9 Plus och Honor 8 varit lärare, är att använda två fotografiska sensorer på smartphones.

Det finns redan flera terminaler med denna specifikation på marknaden, och för var och en av dem har olika tillverkare implementerat olika optimeringar: tänk bara på sensorn svartvit av ovannämnda P9, till målet teleskopisk aviPhone 7 Plus tills du kommer till det vid vinkel av LG G5.

Idag ser vi en annan smartphone med denna särdrag men som, till skillnad från de andra, går att placera sig i medel / hög räckvidd av marknaden: vi pratar om LeEco Cool1. En komplett och intressant 360 ° smartphone som vi kommer att upptäcka i vår fullständig recension. Är du nyfiken på att upptäcka dess potential?

LeEco Coolpad Cool 1

De LeEco Cool1 finns att köpa i den italienska butiken TopResellerStore till 239 euro med frakt från Italien Och Italiensk garanti 24 månader.

LeEco Cool1, den fullständiga recensionen av GizChina.it

LeEco Cool1 – Försäljningspaket

De försäljningsbox av LeEco Cool1 är väldigt enkel och minimal. Inuti kan vi faktiskt hitta:

LeEco Cool1; väggladdare med kinesiskt uttag och 5V / 2A-utgång; USB – Type-C-datakabel; stift för att ta bort SIM-vagnen; snabba instruktionsmanualer på kinesiska.

LeEco Cool1 – Design och material

LeEco Coolpad Cool 1

Cool1 återupptas i alla avseenden linjer redan sett i enheter LeEco av den senaste generationen (bland annat LeEco Le 2 och Le 2 Pro), med en design som även om det redan har setts alltid kvar elegant Och raffinerad.

Med en kropp helt metallhar terminalen något böjda linjer längs de fyra kanterna medan den på de två långsidorna kännetecknas av en fräsning som rundar kanterna något och låter oss få ett nästan perfekt grepp och grepp, även om måtten är lika med 152 x 74,8 x 8,2 mm för 167 gram vikt.

Den främre delen, å andra sidan, är mycket minimal, eftersom företaget inte har satt in några fysiska knappar, men har lämnat det praktiskt taget oförändrat som redan sett på LeEco: vi har faktiskt tre mjuka knappar Rör bakgrundsbelyst längst ner, medan på toppen finns de vanliga närhetssensorerna och automatisk ljusstyrkejustering.

När det gäller att optimera de svarta kanterna på skärmen har företaget dock inte gjort några framsteg, eftersom detta också LeEco Cool1 Jag är närvarande de fula svarta kanter omkrets till skärmen som verkligen gör att du tappar poäng på rapportkortet angående utformningen av smarttelefonen som, om det inte vore för denna aspekt, inte skulle underskattas.

När det gäller knapparna och ingångarna hittar vi dock i den nedre delen huvudhögtalaren flankerad av mikrofonen och kontakten USB Type-C.

På toppen har vi då minijackingången för hörlurar såväl som infraröd port.

Längs vänster sida finns dock dubbla Nano SIM-kortplats.

Till höger hittar vi dock volymvippan och strömbrytaren.

Längs baksidan finns dessutom biometrisk sensor spegel, mycket elegant men framför allt väldigt snabbt i fingeravtryck, även om positionen, enligt min mening, är obekväm att använda jämfört med de främre sensorerna.

LeEco Coolpad Cool 1

LeEco Cool1 – Display

Displayen som LeEco Cool1 är utrustad med är en enhet av 5,5 tum med upplösning Full HD 1920 x 1080 pixlar, och panelen är matris IPS med pixeldensitet på 401 PPI, i linje med andra smartphones med denna typ av skärm.

LeEco Coolpad Cool 1

Utesluter dock de tekniska data, i daglig användning LeEco Cool1 När det gäller skärmen har den aldrig skapat någon form av svårigheter. Panelen är faktiskt verkligen väldigt ljust och även i starkt solljus det visar inte särskilda luckor.

Menyn på inställningar relaterad till skärmen, dessutom är den mycket rik och låter oss bland annat göra det ändra färglägen och variera dem, till exempel, från naturliga till levande och andra förinställningar.

LeEco Cool1 – Hårdvara och prestanda

Som förväntat i början av översynen är Cool1 helt en del av medel / hög räckvidd inom sektorn. Smarttelefonen som lanserades av LeEco och Coolpad är faktiskt utrustad med en processor oktakärna Qualcomm Snapdragon 652 med 4 kärnor Cortex-A72 till 1,8 GHz och 4 Cortex-A53-kärnor vid 1,4 GHz, tillsammans med 3/4 GB av dual channel LPPDR3 RAM vid 933 MHz.

De finns faktiskt två varianter på marknaden för denna enhet, det vill säga 3/32 GB Och 4/64 GB, i båda fallen inte utbyggbart.

I vår ägo är varianten med 3 GB RAM och i daglig användning, samtidigt som man letar efter metoder för att helt stressa det, denna LeEco Cool1 har alltid kunnat tillfredsställa oss i alla avseenden med endast ett fåtal sporadisk nedgång av prestanda efter förlängda sessioner från spel eller riktmärke.

Tack vare Adreno 510 GPU från 550 MHz, enheten även under stresstesterna med Asfalt 8 och andra ganska tunga titlar, trots att den inte har avancerad hårdvara lyckas uppträda mycket bra får en bra bildhastighet under de olika testerna. Vad som gör att näsan dyker upp något är dock höga temperaturer som känns i dessa fall, men eftersom de inte är “rutinmässiga” operationer finns det inget att faktiskt oroa sig för.

Webbsurfning anförtros alltså Google Chrome vilket är webbläsaren standard system: onödigt att säga att föreställningarna är av utmärkt nivå och att webbläsaren är helt rensad från onödiga kinesiska referenser.

LeEco Cool1 – Antutu riktmärke

LeEco Cool1 – Ljud

Högtalaren är placerad i enhetens nedre del och även om det dubbla gallret kan vara vilseledande står vi inför en monohögtalare och inte stereo. Kvaliteten på det senare upphetsade oss dock inte för mycket sedan ljud Det blir att vara lätt dämpad Och inte utjämnas i bästa fall, samt ha en utgångsvolym inte riktigt lång.

LeEco Cool1 – Kamera

Den mest intressanta och förväntade aspekten i denna recension är utan tvekan den som är relaterad till kameran: LeEco Cool1 i själva verket har han en dubbel bakre kamera med båda sensorerna från 13 megapixlar, vars verksamhet i stora drag kan jämföras med den som redan ses i Huawei P9 och P9 Plus.

LeEco Coolpad Cool 1

Tekniken som hamnar i den här modellen namngavs av företagen själva Dubbel kamera 2.0, tack vare vilken enheten kommer att kunna förbättra tydligheten av bilder upp till 20%, minska oljud 8% e öka ljusstyrkan 20%.

I daglig användning lyckas dock enheten skjuta bra men inte utmärkta fotografier som vi hade förväntat oss, men i alla fall Över medel. Under utmärkta ljusförhållanden fungerar enheten perfekt och säkerställer oss anmärkningsvärda bilder; situationen förändras dock med lite ljus där ljudet fortfarande är ganska uttalat och LED-blixten tenderar att blanda färgerna något.

En sken, däremot, ärKamera-app med vilken smarttelefonen är utrustad som, förutom att vara väl optimerad, är rik på många funktioner och lägen för fotografering, med start från alltid välkomstläget Manuell tills du kommer till läget SLR att ta bilder med bokeh-effekt, som dessa ser du nedan.

LeEco Cool1 – Full HD 1080P videoinspelningstest

LeEco Cool1 – Programvara

Till skillnad från enheter LeEco som vid köpet kom från Kina med många förinstallerade kinesiska applikationer, utan Googles tjänster och utan italienska, med LeEco Cool1 han gjorde sig själv en ganska anmärkningsvärt steg framåt.

Det inbyggda operativsystemet är uppenbarligen baserat på Android 6.0.1 Marhsmallow med eget gränssnitt LeUI vilket inträffar nästan helt översatt till italienska och med Googles tjänster är förinstallerade och särskilt fungerar perfekt från smarttelefonens första start.

De operativ systemdärför är det väl fungerande och optimerad och det har inte mycket att göra med tidigare modeller som var fulla av kompatibilitetsproblem med vissa hemodlade applikationer.

LeEco Cool1 – Anslutbarhet

På anslutningssektorn visade sig LeEco Cool1 vara en bra smartphone med en alltid utmärkt mottagning och en verkligen anmärkningsvärd anslutningshastighet till nätverket.

Enheten har ett stativ dubbla Nano-SIM-kort och stöder nästan helt LTE-nätverk, med undantag förfrånvaro från band 20, används i mitt område av TIM-operatören som jag brukar använda, och inte överraskande, under testdagarna hade jag aldrig en 4G-signal.

LeEco Cool1 – Autonomi

Utrustad med ett batteri från ben 4060 mAh, LeEco Cool1 för det som berör autonomin var en trevlig överraskning även om resultatet, med tanke på den tillgängliga strömstyrkan, troligen redan var skriven.

Vid daglig användning följer enheten oss från morgon till sen natt med cirka 6 timmars aktiv visning, tung användning och nästan alltid under 3G mobildatanätverk.

När det gäller full laddning, med den medföljande laddaren tar det ca. 2 timmar och 45 minuter.

LeEco Cool1 – Fotogalleri

LeEco Cool1 – Slutsatser

LeEco Cool1 i slutändan är det en produkt att komma ihåg eftersom, som du kanske har märkt, har det en stor potential praktiskt taget inom något handlingsområde. För tillfället kan de negativa aspekterna belysas mer i programvara som trots att de är väl fungerande och optimerade något fel i översättningen felaktigt i systemet.

Sammantaget övertygar dock denna Cool1 och villkoren för dess efterträdare kan bara vara positiva. Hälsningardärför till den nya kopplingen LeEco – Coolpad.

De LeEco Cool1 finns att köpa i den italienska butiken TopResellerStore till 239 euro med frakt från Italien Och Italiensk garanti 24 månader.

Relaterade artiklar

Back to top button