Låt oss ta en närmare titt på Vivo Apex, “framtidens smartphone” (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Låt oss ta en närmare titt på Vivo Apex, “framtidens smartphone” (video)

I en tid då vi fortfarande undrar över användbarheten av hacket och kanske över när det kan göras utan, jag bor har redan svaret. Den heter Apex, och vi träffade den för ett par månader sedan i Barcelona. Under MWC jagade alla honom, men Vivo lekte kurragömma och få lyckades röra honom med handen. Förvisso hade ingen, åtminstone förrän nu, i lugn och ro kunnat göra en video som den vi föreslår nedan, med hjälp av Lewis Hilsenteger från Unbox-terapi.

Problemet är enkelt: alla vill ha en så stor skärm som möjligt, men samtidigt kan den totala storleken på en smartphone inte växa så mycket av uppenbara skäl. Lösningen är därför att bli av med ramar runt displayen.

Apple har i stort sett lyckats med iPhone Xmen utan att veta var han skulle placera den främre kameran, satte han in den i en svart skåra längst upp på skärmen, vilket är den ökända hack.

Fingeravtrycksläsaren har istället blivit helt övergiven, ersatt av Face ID. Men detta betyder ytterligare sensorer på framsidan, med en åtföljande förstoring av skåran (den på iPhone X är faktiskt betydligt större än Huawei P20, eller ZenFone 5, eller LG G7, och även OnePlus 6). Så hur blir vi av med kameran och fingeravtrycksläsaren?

Det andra är faktiskt inte ett oöverstigligt problem. Många monterar den på bakstycket, men Vivo har tagit ett steg längre, först skapat en smartphone med fingeravtrycksläsare under displayen. Vi har också granskat det, och Arbetar. Inte som en traditionell läsare, men tekniken finns redan, och den kan bara förbättras. I Vivo Apex kan du också använda två fingrar samtidigt! (Se filmen nedan.)

Kameraproblemet, å andra sidan, är svårare att lösa, och det med Vivo verkar bara vara tillfälligt. Låt oss prata om en infällbar kamerasom kommer ut ur kroppen genom en motoriserad mekanism.

Det fungerar, utan tvekan, men det introducerar ett antal möjliga komplikationer. Först av allt varaktigheten i tid, och sedan motståndet, för att inte tala om det opraktiska i att behöva vänta varje gång på att sensorn ska komma ut. Detta hämmar bland annat alla ansiktsupplåsningssystem: det är inte en kritisk fråga, men det är fortfarande en gräns.

Den framtida idén skulle vara att ha främre kameran under skärmen, men det här är ännu mer komplicerat än fingeravtrycksläsaren. Men vill verkligen göra en smartphone fullskärmoch utan begränsningarna hos en infällbar kamera, verkar vägen praktiskt taget tvingad.

Apple har därför på sätt och vis skjutit sig själv i foten, för om man i framtiden vill behålla Face ID, som företaget nu hyllar, måste man hitta ett sätt att gömma sig under displayen (eller framför it) alla sensorer som behövs för dess funktion. Men vi tvivlar inte på att det kommer att lyckas, förr eller senare.

Vi avviker dock.

Njut av Vivo Apex-videon och föreställ dig din framtida smartphone: det kommer förmodligen att se likadant ut, men det kommer att vara annorlunda.

Relaterade artiklar

Back to top button