Låt dig inte luras att baksidan av Xiaomi Mi8 Explorer Edition verkligen visar smarttelefonens hårdvara (uppdaterad: replika)

Note: We hope you enjoy reading this article: Låt dig inte luras att baksidan av Xiaomi Mi8 Explorer Edition verkligen visar smarttelefonens hårdvara (uppdaterad: replika)

För några timmar sedan presenterade Xiaomi Mi8 och Mi8 Explorer Edition, en variant ännu mer högst upp, med 8/256 GB, fingeravtrycksläsare under skärmen, 3D-skanning av ansiktet och … genomskinlig baksida. Men kommer det verkligen att vara transparent? Eller ännu bättre: men den som visas kommer det verkligen att vara insidan av smarttelefonen?

Tvivel väcktes av Chengming Alpert, som också rimligen argumenterade för det. Faktum är att ta en noggrann titt på följande bild och sedan kanske relatera den till en av de många iFixit-nedbrytningarna som vi har föreslagit tidigare.

Vad är fel? Under tiden är det allt för rent, snyggt, “vackert”. Det kan hävdas att Xiaomi, som vet att den måste visa insidan av smarttelefonen, har ägnat särskild uppmärksamhet åt estetik, men det finns fortfarande några begränsningar som inte enkelt kan tas bort.

Som Alpert påpekar finns det faktiskt flera anomalier. Processorn kan inte stanna i den positionen (Vi vet inte heller att Snapdragon 845 har det där Qualcomm-trycket, som bara syns i reklamrenderingar), alla komponenter runt omkring är för långt från varandra och det finns inga tecken på kablar, anslutningar, rör eller annan.

Det verkar också att beskrivningen från Xiaomis kinesiska sajt uttryckligen säger det de visade komponenterna stämmer inte överens med de verkliga. På Xiaomi-bloggen på engelska läser vi dock något annat:

Utöver Mi 8 kommer Mi 8 Explorer Edition med en fantastisk genomskinlig bakpanel i glas som vackert visar upp tekniken inuti denna flaggskeppsenhet.

Så var uppmärksam på den här meningen. Baksidan är gjord av glas (svårt att ljuga om detta), men det står inte att det som visas är de interna komponenterna (på engelska skulle vi ha återgett det som “internals”), utan “teknologi inuti smarttelefonen. “Det är en fråga om semantik, också för att alla antar att” genomskinlig “betyder att man visar vad som verkligen finns under, men detta sa Xiaomi aldrig. Naturligtvis var det inte särskilt smart eftersom en del av Xiaomi att spela det, också för att det antogs att sanningen skulle komma fram.

Kort sagt är den mest sannolika hypotesen att det du kan observera ovan, och i galleriet nedan, helt enkelt är ett slags 3D-print placerad under glasetsom täcker den verkliga hårdvaran.

Det beror också på att det finns en anledning till att smartphones oftast inte är helt genomskinliga. Solen kan verkligen skada komponenterna inuti, om den inte filtreras, och denna Mi8 Explorer Edition är för mycket transparent. Men oklartom du förstår ordleken.

Uppdatering 04/06/2018

Xiaomi svarade på vår begäran om förtydligande i frågan, med ett uttalande som verkar förneka vad som tidigare rapporterats av företaget självt.

Den genomskinliga baksidan på Mi 8 Explorer Edition är verkligen gjord av genomskinligt glas, och det finns inte ett klistermärke med en bild på. Delarna som du ser på den bakre övre halvan, till exempel, är delar av själva moderkortet.

Den genomskinliga baksidan av Mi8 Explorer Edition är verkligen klart glas, och det finns ingen klistermärke inuti med en design på. Komponenterna du kan se längst upp är till exempel riktiga moderkort.

Kortfattat uppger Xiaomi att de vi ser är riktiga komponenter; ändå fortsätter vi att vara lite skeptiska. Bara processorn placerad på toppen, utan någon kylfläns och med Qualcomm-logotypen tryckt på den (i riktiga SoCs finns det ingen företagslogotyp) är det den som gjorde oss mest förvirrade. Kort sagt, vi har intrycket att vi vänder på termerna “verklig” och “arbetssätt“, vilket är två väldigt olika saker.

Det kommer inte att vara ett klistermärke, men vi tvivlar starkt på att detta är den riktiga processorn som “animerar” smarttelefonen, men vid denna tidpunkt är det bara en riva ner han kommer att kunna berätta för oss hur det verkligen ligger till, och vi har en känsla av att det kommer att bli ett lopp för att se vem som inser det först, och därför behöver vi inte vänta länge.

Relaterade artiklar

Back to top button