Lås- och appproblem på Mi A3 med Android 11 –

Android-uppdateringar är ett komplext ämne. Tillverkare måste anpassa vad Google erbjuder till deras anpassningsnivå förutom att lägga till sina egna funktioner. Alla dessa mjukvaruförändringar måste anpassas till hårdvaran för varje enhet, vilket ibland är det huvudvärk vilket resulterar i försenade uppdateringar.

Xiaomi Mi A3 är dock en del av Android One-programmet, vilket a priori borde ha varit en fördel ibland, och varför inte, i stabilitet. Terminalen uppdaterades dock till Android 11 i januari förra året när Android 11 lanserades i september förra året. Det kunde bara vara en oemotståndlig irritation om det inte vore för problemen denna terminal har ställts inför.

Fler problem med Android 11

Android 10 har redan blivit en mardröm för många användare, men sedan uppdateringen till Android 11 har problemen inte slutat. Allt började med en krasch detta gjorde Mi A3 värdelös. Senast såg vi några Mi A3 som visade gröna skärmar på olika delar av skärmen efter att ha löst det här problemet.

Nu är en ny våg av användare tillbaka för att ladda ner med Android 11-felmeddelanden i deras Mi A3. Sanningen är att ibland är det först efter att terminalen har testats under en längre tid som vi kan anta att allt fungerar bra, eller tvärtom. Piunikaweb samlar in klagomål från användare som rapporterar det deras Mi A3 visar många fördröjningar, problem med olika applikationer och till och med blockeringsproblem.

Anledningen verkar återigen vara bristen på Android 11-optimering på den här datorn. Omstarter sker av en slump medan andra har rapporterat kraschar och skärmlås. Dessa fel uppstår även efter att säkerhetsuppdateringen från januari installerades, som var tänkt att förbättra enhetens prestanda, även om det verkar som att så inte är fallet, åtminstone i vissa fall.

Mi A3 januariuppdatering

Väntar på nya uppdateringar

Lyckligtvis, till skillnad från startcykel problem det hände med tillkomsten av Android 11 detta verkar påverka färre användare, men ändå tillräckligt stort för att motivera en uppdatering för att lösa dessa problem. För närvarande är den enda rekommenderade lösningen att försöka återställa terminalen till fabriksinställningarna för att se om dessa fel försvinner. Det andra alternativet är att vänta på den nya uppdateringen och programvaran från Xiaomi

Källa> Piunikaweb

Relaterade artiklar

Back to top button