Lanseringsevenemanget för Apple Music Spatial Audio kommer att ske den 7 juni

Apple verkar rulla ut Apple Music Spatial Audio-funktionen direkt efter att WWDC 2021 keynote avslutas på måndag, med en video som retar en speciell händelse.

Apple tillkännagav Spatial Audio som ett nytt tillägg till Apple Music vid sidan av Lossless hi-fidelity-musikströmning i maj, med lanseringen till användare som sades då ske i juni. Det verkar som om det åtminstone för Spatial Audio kommer att anlända mycket snart.

En Apple Music-video som lagts upp på Reddit har upptäckts, kallad “Introducing Spatial Audio”. Videon bjuder in tittarna att “tuna in klockan 12:00 PT den 7 juni för att titta på detta speciella evenemang”, som följer efter invigningen av WWDC 2021.

Spatial Audio lovar en uppslukande ljudupplevelse, byggd ovanpå Dolby Atmos. Istället för att använda fasta ljudkanaler tar Spatial Audio även hänsyn till användarens huvudrörelser, vilket gör att musikkällorna kan stanna i positioner i förhållande till användarens kropp.

Apple har tidigare sagt att tusentals låtar i sin Apple Music-katalog var tillgängliga att lyssna på med Spatial Audio, och antalet har ökat med tiden.

Även om Apple inte har lagt ut vilken hårdvara som krävs för att Spatial Audio ska fungera, är det troligt att det kommer att behöva AirPods Pro eller AirPods Max som ett absolut minimum.

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button