Lägger till ett nytt ord i Android-ordboken [Nasıl Yapılır]

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du lägger till nya ord i Android-ordboken. Här är stegen som de som vill lägga till nya ord till de föreslagna orden bör ta.

Det kan vara svårt att använda ditt ordförråd när du skriver på din Android-telefon. Eftersom ditt tangentbord kanske inte innehåller personliga ord som du använder med din familj och dina vänner.

I sådana fall kan du lägga till dina egna ord i Android-ordboken så att tangentbordet inte automatiskt korrigerar orden du skriver. På så sätt, när du använder nämnda ord, kommer tangentbordet inte automatiskt att korrigera dem åt dig eller tala om för dig att de har fel.

Du kan följa stegen nedan för att lägga till ord i din Android-telefons ordbok.

Hur lägger man till ett nytt ord i Android-ordboken?

Standardordboken för Android-telefoner är mycket användbar, eftersom den låter tangentbordet föreslå ord för dig och korrigera det du redan har skrivit.

Den här ordboken har inga specifika ord som du använder i din närmiljö. Han kan till exempel korrigera ett ord du skrev som ‘kardo’ som ‘bror’ åt dig. Men ordet du vill skriva är ‘kardo’.

Hur lägger man till nya ord i din Android-ordbok?

För att lösa detta mindre problem kan du lägga till nya ord från ordboken och anpassa den till ditt ordförråd. Denna process är ganska enkel:

Gå först till inställningarna för din mobiltelefon. Klicka på alternativet “Språk och textinmatning”. Klicka på “Virtuellt tangentbord” och sedan på Gboard, Googles tangentbord. Välj “Ordbok” i inställningsmenyn. I ordboken , kommer du att lägga till ett nytt ord installerat på telefonen Klicka på “Personlig ordbok”. Tryck på +-knappen i det övre högra hörnet. I det första textfältet skriver du ordet du vill lägga till och i det andra anger du något slag en genväg för att skriva den termen snabbare.

Här kan du lägga till så många termer du vill och anpassa din Android-ordbok. Om du vill ta bort ett tillagt ord kan du göra det från samma avsnitt.

Relaterade artiklar

Back to top button