Lägga till långa videor till Instagram Stories [Nasıl Yapılır]

Tvärtemot vad många tror är det möjligt att lägga till långa videor till Instagram Stories. Ja, Instagram tillåter att maximalt 15 sekunders video läggas till en berättelse. Men det tillåter också att videor längre än 15 sekunder delas i delar, en efter en.

I den här artikeln har vi samlat alla steg du behöver ta för att lägga till långa videor till Instagram Stories. Om du har en lång video kan du lägga till den i din Instagram-berättelse med metoderna nedan. Här är vad du behöver göra för att lägga till långa videor till Instagram Stories.

Lägga till långa videor till Stories med Instagram

När du laddar upp en video längre än 15 sekunder till din Instagram-berättelse kommer systemet automatiskt att klippa och dela upp den videon åt dig. Dessa spår är sekvenserade efter varandra som 15-sekunders videor. Till exempel är en 60-sekunders video uppdelad i fyra delar och läggs till din Instagram-profil som fyra berättelser.

Tyvärr stöder den här funktionen bara 1 minuts videor. Så Instagram kommer bara att konvertera videor kortare än 60 sekunder till 15 sekunders videor åt dig. Om videon du vill ladda upp är längre än 60 sekunder, måste du göra den här videon kortare med följande metoder.

Trimma videor manuellt

Om metoden ovan inte fungerar för dig eller om du vill göra detta manuellt kan du använda den här metoden. För detta, använd helt enkelt videoklippningsfunktionen som följer med din telefon. Den här funktionen är ett av de mest grundläggande videoredigeringsverktygen. Och den är tillgänglig på nästan alla telefonmärken och -modeller.

iOS

Om du använder en iOS-enhet kan du enkelt klippa videor manuellt. Allt du behöver göra är att följa stegen nedan.

Öppna först fotoappen. Välj videon du vill beskära och tryck på alternativet Redigera i det övre högra hörnet. Använd sedan markörerna till vänster och höger för att beskära videon som du vill. Tryck på Bitte-texten för att spara video.

Android

Du kan följa stegen nedan för att klippa en video på din Android-telefon. Öppna först applikationen Galleri på din telefon. Välj videon du vill trimma och tryck på Redigera video i avsnittet med alternativ. Tryck på saxikonen längst ned på skärm för att klippa videon som du vill. När du har slutfört processen trycker du på bockikonen.

Videoklippverktyg som erbjuds av Android och iOS operativsystem är inte särskilt exakta och kan ibland göra professionella klipp svåra. Om du inte får önskad utdata från dessa verktyg kan du använda ett videoredigeringsprogram från tredje part.

Trimma videor med appar från tredje part

Som vi nämnde ovan, för att lägga till långa videor till Instagram och Stories, är det nödvändigt att trimma videorna till maximalt 15 sekunder. Om dina videor är längre än 60 sekunder och videoredigeringsverktyget på din telefon inte tillåter dig att göra jobbet ordentligt och praktiskt, kan du välja en tredjepartsapp.

Idag finns det hundratals applikationer utvecklade för många videoredigeringsprocesser som videoklippning, redigering. Tack vare dessa applikationer är det möjligt att göra mycket professionell videoredigering på Android- och iOS-enheter. Om du vill lägga till långa videor till Instagram Stories kan du ta en titt på applikationerna nedan.

CutStory (iOS)

CutStory är ett mycket professionellt videoredigeringsprogram utvecklat för iPhone-enheter. Tack vare denna applikation kan du skapa högkvalitativa videor för dina Instagram-berättelser. För att trimma en video med CutStory, följ helt enkelt stegen nedan.

Ladda först ned CutStory-appen från App Store. Öppna sedan CutStory-appen och tryck på videon du vill trimma. Tryck på nedladdningsknappen i det nedre högra hörnet av skärmen och välj Instagram Stories. Vänta tills videorna ska trimmas och bearbetas. Appen kommer att göra den relevanta videon lämplig för Instagam Story och spara 15 sekunder. skickar den till Photos-appen i form av videor.

Du kan nu öppna Instagram-appen och välja de beskurna videorna i appen Foton att lägga till i Stories.

Delad video: Long Story Maker (iOS)

En av applikationerna du kan använda för att lägga till långa videor till Instagram Stories på iPhone är applikationen Split Video. Du kan följa stegen nedan för att trimma videor med denna applikation.

Ladda först ned appen Split Video från Apple App Store till din telefon. Öppna sedan appen och välj videon du vill klippa. Tryck på Dela och spara klipp och vänta på att videon ska bearbetas. De trimmade videorna kommer att sparas i telefonens fotoapp.

Du kan nu starta Instagram-appen och lägga till relaterade videoklipp till din berättelse.

Story Cutter (Android)

Story Cutter är en ganska cool Instagram-videoredigeringsapp för Android. Med den här appen kan du dela upp dina videor i klipp på 10, 15, 30, 45 eller 1 minut. Följ stegen nedan för att använda applikationen och dra fördel av dessa funktioner.

Gå först till Google Play Butik och ladda ner Stroy Cutter-appen till din telefon. Starta sedan appen och välj den video du vill trimma. Välj hur många sekunder videon ska delas upp i klipp och starta processen. Efter bearbetningen videor skickas automatiskt till telefonens galleri.

Nu kan du öppna Instagram-appen och dela videor från ditt galleri som berättelser. Att lägga till långa videor till Instagram Stories är så enkelt. Nu kan du dela långa videor med Instagram-berättelser på det här sättet.

Relaterade artiklar

Back to top button