Lägg till Google Drive i Windows Explorer –

Faktum är att det finns många stora teknikföretag som gör sina egna molnlagringsplattformar tillgängliga för sina kunder. Detta är fallet som du såg Google eller Microsoft bland många andra. I själva verket är detta lagringar som dessa företag erbjuder oss på sina servrar för att lagra alla typer av data. Vanligtvis hittar vi både gratis och betalda alternativ här.

Det vill säga, många gånger, med ett konto hos endast ett av dessa företag, erbjuder de oss ett visst utrymme gratis. Om vi ​​senare vill öka den måste vi betala en månatlig betalning. Tja, i detta avseende kommer vi att fokusera på en av de mest kända i detta avseende. Vi länkar till Google Drivenhet , ett förslag av den typ som sökjätten presenterar för oss.

Hur man lägger till Google Drive i Windows Explorer

Det finns flera sätt att komma åt var och en av molnlagringsplattformarna vi pratar om. Kanske en av de mest bekväma kan vara från Windows utforskaren jag själv. Men när det gäller Drive är detta inte möjligt som standard. Det finns dock ett knep som gör att vi kan göra detta.

Faktum är att nedan visar vi dig hur du lägger till Google Drive i Windows Explorer. Låt oss säga att den här File Explorer från början kommer med OneDrive integrerad i navigeringsfältet. Detta gör det enkelt att komma åt filer från molnlagringsplattformen. Tidigare hände samma sak med alla andra molnlagringar installerade på en PC.

Till exempel, om användare installerade Google Drive-skrivbordsappen på Windows 10, lades den automatiskt till i navigeringsfältet i Filutforskaren. Men så är det inte längre, nu om du installerar Google Drive på en dator så visas det inte i Dirigent … Men när vi väl vet det kommer vi nu att se metoden med vilken vi kan se Google Drive i utforskarens navigeringsfält.

Ändra Windows-registret för att visa disk

Detta är möjligt genom att göra några ändringar i Windows-registret. Detta är dock ett lite känsligt avsnitt, så vi kommer att göra dessa ändringar, men automatiskt. Vi behöver alltså inte gå in i registerredigeraren. Istället kommer vi att ladda upp en fil som kommer att hantera dessa ändringar på egen hand.

Naturligtvis måste vi först och främst veta att vi måste etablera Google Drive en applikation på en dator för att få detta att fungera, något vi kan åstadkomma härifrån.

Ordens körning

Det är viktigt att veta att den här metoden, som vi kommer att se, bara skapar en post för Google Drive i File Explorer. Men om vi har Google Drive installerat så fungerar det helt enkelt inte. Allt vi kunde uppnå är att ha en post, men ett felmeddelande om åtkomst.

Hur man laddar ner loggfilen

Med det sagt, för att få Google Drive-posten i File Explorer och ändra registret automatiskt, behöver vi bara komma åt den här länken. I den kommer vi att ha möjlighet att ladda ner .reg-filen från dess GitHub-förråd. När den har laddats ner finns den i mappen Zip fil , här kommer vi att se filen GDriveWin10.reg.

Alternativt kan vi också komma åt innehållet i samma fil härifrån. I det här fallet kopierar vi all text till urklipp och klistrar in den till exempel Anteckningsbok … Vi sparar sedan den nya filen vi skapar med detta innehåll, med önskat namn och med filtillägget .reg.

Kör registerfilen för att lägga till disk

Vi använde en eller annan metod, vi behöver bara dubbelklicka på den för att köra den. Då hittar vi ett varningsmeddelande som talar om för oss att vi är på väg att göra ändringar i registret, vi klickar på Ja för att fortsätta.

Aviso register

När detta är gjort kommer vi att se ett meddelande som bekräftar att ändringarna i registret genomfördes framgångsrikt. Detta slutför arbetet, allt du behöver göra är att starta om utforskaren. För att göra detta öppnar vi ett utforskarfönster och öppnar sedan aktivitetshanteraren. Det är här vi måste hitta posten i Windows Explorer och högerklicka. Nu kan vi välja alternativet “Starta om” från snabbmenyn.

Det kan ta några sekunder för din webbläsare att starta om, varefter Google Drive-alternativet visas i Navigeringsfält Windows utforskaren.

forskningsdrift

Andra sätt att komma åt Google Drive

Men, som du kan föreställa dig, finns det naturligtvis andra sätt att komma åt vår lagringsutrymme i Googles moln. Vi berättade tidigare att vi har en dedikerad Windows-applikation som du kan ladda ner. härifrån och detta ger oss tillgång till våra filer på disken.

Men samtidigt har vi möjlighet att komma åt denna data som lagras i vårt utrymme från själva webbläsaren. För detta behöver vi bara komma åt denna webbplats där vi hittar våra filer och mappar lagrade över tid. Naturligtvis måste vi ta hänsyn till det på ett eller annat sätt, för att komma åt allt detta behöver vi ett Google-konto. Det är också nödvändigt att vi skriver våra egna åtkomstuppgifter för att kunna läsa detta lagrade innehåll som logiskt.

Relaterade artiklar

Back to top button