Laddare för ASUS, Clevo, Lenovo, MSI och HP gaming bärbara datorer –

De flesta “vanliga” bärbara datorer har laddare som vanligtvis inte överstiger 60W, och detta gäller särskilt för modeller som inte ens har en modern USB-C-kontakt. Det finns dock spelbärbara datorer som behöver mycket högre effekt än denna och därför inte någon kompatibel laddare kommer att fungera, även om plugg fungerar verkligen, så strömkraven är speciellt olika när vi letar efter en laddare. för en gaming laptop än för en vanlig laptop.

Varför behöver du en extra laddare för din gaming laptop?

Alla spelbärbara datorer kommer med sin originalladdare, men som en extern komponent kan den skadas. olyckor , haverier , förluster eller bara att du åkt på resa, tagit en bärbar dator och du glömde ta hans laddare med detta. När det kommer till en bärbar speldator och dess skrymmande externa strömförsörjning (som faktiskt är en laddare), skadar det inte att ha lite extra i händelse av framtida motgångar, eller helt enkelt för att du har två vanliga hem för att hålla dig igång. bär den med dig. bär din bärbara dator från en till en annan utan att behöva bära en laddare med dig.

Att köpa en originalladdare av märket är det perfekta sättet att kompensera för en förlorad laddare som följde med din bärbara dator, men den dåliga sidan med dessa enheter är att de är mycket dyrare än kompatibla och, som en allmän regel, är de svåra att hitta om du inte kommunicerar direkt med varumärket eller med någon av dess officiella distributörer.

Därför kan det vara väldigt användbart att ha en originalladdare för din bärbara dator i många situationer, och det kräver inte heller för mycket pengar jämfört med priset på originalen.

Vad du ska leta efter i en laddare för en bärbar speldator

Cargador Lenovo

Innan du köper en ny laddare till din speldator finns det några saker att tänka på: kraft laddare, då, om etiketten inte anger direkt, kan du enkelt beräkna genom att multiplicera ampere med volten som laddaren fungerar på, vilket du lätt kan hitta på etiketten (om du tappade laddaren och inte tittade på den eller kom ihåg att du alltid kan söka efter denna information på Internet).

Till exempel i laddaren ovan måste vi titta på uteffekten (utgången): 20 volt vid 3,25 ampere, vilket betyder att laddaren har 65 watt. Som du kan se är kraften hos denna laddare ganska låg, så den gäller inte för en bärbar dator; de vanligaste värdena för dessa skulle vara 20 volt och 8 ampere, vilket skulle ge oss 160 watt eller mer.

Det andra att notera är det anslutningskontakt kompatibel. Vanligtvis har varje märke av bärbar dator sin egen kontakt, och även om USB-C redan håller på att bli standarden för bärbara speldatorer, på grund av de höga strömkraven, är de fortfarande ett undantag. Många tillverkare säljer kompatibla laddare genom att uttryckligen lista de bärbara modellerna de är kompatibla med för att göra det enkelt, men om de inte säger det specifikt, bör du se till att kontakten är densamma som din hårdvara.

Slutligen bör du också se till att den externa strömförsörjningen är skyddad, speciellt mot överspänning och överström. Nuförtiden inkluderar även de mest tvivelaktiga märkena alla typer av skyddssystem, men i det här fallet är det särskilt viktigt att de inkluderar en strömregulator, så även om laddaren kan ge 200W ström, om du inte behöver en bärbar dator, eftersom du har ett batteri redan laddat kan du sluta. Det verkar fånigt eftersom det är något som vi tar för givet då det är obligatoriskt i Europa, men om laddaren till exempel kommer från Asien så kanske den inte har detta inbyggda system.

Bästa laddaralternativ som är kompatibla med en bärbar speldator

Därefter kommer vi att lista de bästa laddarna för speldatorer du kan hitta, kategoriserade efter märke, men kom ihåg att inom alla märken kan det hända att inte alla bärbara datorer använder samma kontakt, så det vi har listat finns i avsnitt ovan, bör du fortsätta att tillämpa det för att vara säker.

Xitaian 230W för Clevo och kompatibla bärbara datorer

Clevo

Denna laddare med en maximal uteffekt på 230W (19,5V och 11,8A) är för Clevo-märkta spelbärbara datorer, ett märke som skiljer sig genom att det är en OEM från många andra märken, såsom Mountain-datorer, så dess kontakt kommer att fungera för Clevo Gaming modellerna P770DM, såväl som för bärbara datorer baserade på modellerna A12-230P1A, A230A003L, ADP-230EB och FSP220-ABAN1.

Pwr 180W för ASUS bärbara datorer

Som oss

Denna laddare har två typer av pluggar som för ASUS gaming laptops. Den erbjuder upp till 180W maximal effekt (19,5V till 9,23A) och är kompatibel med alla ASUS ROG Gaming G Series-modeller samt utvalda VivoBook- och ZenBook Pro Series-modeller. Den har också en UL-säkerhetscertifiering, så dess korrekta funktion garanteras i både Europa och USA.

KFD 180W för MSI

MSI

Om du har MSI-märkta bärbara datorer, så är denna laddare för speldatorer troligen perfekt för dig eftersom den är kompatibel med nästan alla tillverkarens modeller såväl som många andra Asus-märkta modeller. Den erbjuder upp till 180W maximal effekt (19,5V vid 9,23A) och är certifierad enligt spänningsbegränsnings- och säkerhetsdirektivet 2014/35/EU.

KFD 170W för Lenovo bärbara datorer

Lenovo

Lenovo bärbara datorer av detta märke har en mycket karakteristisk rektangulär kontakt, som är typisk för nästan alla modeller, oavsett om de är spelande eller inte. Denna laddare är speciellt designad för detta märke och erbjuder ström upp till 170W (20V och 8,5A), vilket givetvis är justerbart, så det kommer att gälla både för de kraftfulla Lenovo Legion-spelbärbara datorerna och modeller med lägre strömförbrukning. såsom ThinkPad eller Yoga-serien.

Superer 135W för Acer bärbara datorer

Acer

Denna laddare har en maximal effekt på 135W (19V @ 7.1A) och är kompatibel med de flesta Acer Nitro 5 och 7 gaming-datorer (modellerna AN515-51, AN515-44, AN515-54, AN515-42, AN517-51. , AN515-52, AN515-53, AN515-31, N18C3, N18C4, AN515-43 och AN515-43).

Delippo 200W för HP bärbara datorer

HP

Slutligen, om du har en bärbar dator av märket HP, har denna laddare en kontakt som är kompatibel med de flesta av dess modeller (ZBook 17 G3, ZBook 17 G3 (M9L94AV), ZBook 17 G3 (T7V61ET), ZBook 17 G3 (T7V62ET), ZBook 17 G3 (T7V64ET), ZBook 17 G3 (T7V65ET), ZBook 17 G3 (T7V67EA), ZBook 17 G3 (V1Q00UT), ZBook 17 G3 (V1Q04UT), ZBook 17 G3 (V1Q05UT), ZBook 17 G7UTV, ZBook 17 G7UTV 17 G3 (V1Q08UT), ZBook 17 G3 (X9T88UT), ZBook 17 G3 Workstation) och erbjuder effekt upp till 200W (19,5V @ 10,3A).

Relaterade artiklar

Back to top button