Ladda ner Windows 10 ISO utan verktyg för att skapa media

Att ladda ner en Windows 10 ISO utan ett verktyg för att skapa media är enklare än du tror…

Microsoft erbjuder en direktlänk på sin webbplats till dem som vill ladda ner Windows 10 ISO-filer. Men om du redan använder ett Windows kommer det att be dig att ladda ner “verktyget för att skapa media” först. Vi förklarade vad man ska göra för att ladda ner Windows 10 ISO utan ett verktyg för att skapa media.

Är det möjligt att ladda ner Windows 10 ISO utan verktyg för att skapa media?

Microsofts verktyg för att skapa media, endast för Windows. Om du kommer åt webbplatsen från ett annat operativsystem som macOS eller Linux kommer du istället direkt till en sida där du kan ladda ner en ISO-fil. För att ladda ner ISO direkt på Windows också, måste du låtsas att du använder ett annat operativsystem i din webbläsare. Detta händer när din webbläsares användaragent är en slags “spoofing”.

En webbläsares användaragent är en kort textsträng som talar om för en webbplats vilket operativsystem och vilken webbläsare du använder. Om ett innehåll eller objekt på webbplatsen inte är kompatibelt med dina installationsspecifikationer kan du få en annan sida. Om du utger dig för att vara användaragent kan du komma åt vilken webbplats som helst som påstår sig vara inkompatibel med ditt system. För att få den direkta nedladdningslänken för ISO-filer kommer din webbläsare att hävda att han använder ett annat operativsystem än Windows.

Detta trick fungerar i de flesta webbläsare. Vi kommer dock att använda Google Chrome i vårt innehåll. Om du använder Firefox, Edge eller Safari kan du följa samma steg genom olika guider.

Hur laddar man ner Windows 10 ISO?

För att komma igång, öppna Google Chrome och logga in på Microsoft Windows nedladdningswebbplats.

Klicka på de tre prickarna överst i din Chrome-webbläsare och välj sedan Fler verktyg>Utvecklarverktyg. Alternativt kan du trycka på Ctrl+Skift+I på tangentbordet. Klicka på menyikonen och välj sedan Fler verktyg > Nätverksvillkor för att aktivera det. Under avsnittet “Användaragent”, avmarkera “Välj automatiskt.” Chrome visar dig en lista över tidigare konfigurerade användaragenter att välja mellan. Du kan välja en genom att gå in i rullgardinsmenyn. För att detta ska fungera måste du på ett sätt lura Microsoft att tro att du använder ett operativsystem som inte är Windows. Allt som inte är Windows-baserat kommer att räcka. Så, låt oss välja Blackberry BB10. Håll fönstret för utvecklarverktyg öppen och uppdatera nedladdningssidan. Den här gången när den är installerad ser du en rullgardinsmeny där du kan välja vilken version av Windows 10 ISO du vill ladda ner. Välj önskad ISO-version och klicka på “Bekräfta” Välj önskat språk och klicka sedan på “Bekräfta”.

Klicka slutligen på 32 eller 64 bitar för att starta nedladdningen. Nedladdningslänkar är giltiga i 24 timmar från det att de skapas.

Din webbläsares användaragent återgår till det normala så snart du stänger Chromes utvecklarverktyg.

Det är en så enkel process att ladda ner en Windows 10 ISO utan ett verktyg för att skapa media.

Relaterade artiklar

Back to top button