Ladda ner, visa och ta bort sparade spel –

Steam ville att processen att synkronisera sparade spel till molnet skulle vara så automatisk som möjligt. I alla spel (åtminstone i de som är kompatibla med det) är denna funktion aktiverad som standard, och användaren behöver inte göra någonting. När du går för att spela kontrolleras och laddas versionen av det sparade spelet, om versionen från molnet är nyare, och när du är klar med spelet är spelet laddat, inget mer. Detta är möjligt tack vare ångmoln

Men den här processen kanske inte fungerar särskilt bra. Eller så kan det hända att vi vill lansera ett nytt spel på PC utan att skriva över spelet från molnet, och saker och ting blir mer komplicerade. Av denna anledning kommer vi att helt avslöja alla hemligheterna med detta lagringssystem så att vi inte har några fler problem.

Aktivera eller inaktivera Steam Cloud-sparningar i spel

Typiskt denna funktion aktiverat som standard i alla spel … Dessutom är det ett alternativ som vi kan anpassa individuellt i varje PC-spel, så vi kan bara aktivera eller avaktivera det för vissa spel, de vi behöver.

För att göra detta är det första vi behöver göra att öppna vår Steam-klient. Funktionen är kompatibel med både Windows och Linux och macOS, så det spelar ingen roll vilket system vi använder, processen är densamma. Väl i vårt spelbibliotek väljer vi det vi vill ha och högerklickar för att öppna egenskapsfönstret.

V” Är vanliga »Vi kan hitta ett alternativ relaterat till Steam Cloud. Vi ser storleken på det sparade spelet och den totala storleken som vi kan spara. Varje spel har sin egen totala storlek.

Steam Cloud - Aktivera eller avaktivera

Till aktivera cloud save vad vi behöver göra är att se till att det här fältet är aktiverat. Vi behöver inte göra mer. Från och med nu, när vi spelar spelet och avslutar det, kommer det nya sparade spelet att synkroniseras till molnet och vi kan ladda ner det igen till vilken annan dator vi ska spela från.

Om vi ​​inte vill att Steam Cloud ska fungera med just detta spel måste vi avmarkera rutan. Om vi ​​redan har ett spel sparat i molnet kommer det att finnas men inte laddat ner till vår dator. Helst avmarkera den här rutan innan du installerar ett nytt spel på din PC.

Slutligen, om det här avsnittet inte visas i egenskaperna för spelet, betyder det att det angivna spelet är inkompatibelt med Steam Cloud Save och spelen kommer bara att sparas på vår PC.

Bläddra och ladda ner Steam Cloud-spel

Det finns ingen panel i Steam-appen där vi kan välja vilken version av det sparade spelet vi vill ladda. Men det sparar faktiskt flera versioner av sparade spel till molnet (beroende på spel). Och eftersom vi är ägare till dessa spel tillåter han oss också att ladda ner dem från hans hemsida.

För att se alla dessa sparade spel måste vi komma åt följande länk. Där kan vi se en lista över alla spel som har laddat upp data till Steam-servrarna, och i var och en av dem kan vi se vilken data de sparar.

Steam Cloud - Se partidas guardadas en la nube

För varje spel kommer vi att kunna se dess namn, antalet sparade filer som finns på varje plattform och den totala storleken som de sparade spelen tar upp. Om vi ​​klickar på Visa filer kan vi se hela listan med all data som sparas för det angivna spelet. Vi kommer att kunna se alla filer, deras storlek och skapelsedatum.

Steam Cloud - Party Protection Archive

Så genom att klicka på ” Ladda ner », Vi kan ladda ner alla filer som vi har sparat i molnet.

Radera ditt sparade spel för att börja om från början

Steam tillåter inte att vi raderar sparade spel som finns i dess moln. Detta görs endast för att spara filer i den och synkronisera dem på alla datorer där vi går in. Därför hittar vi varken i nätverket eller i applikationen en knapp som låter dig radera data.

Om vi ​​inte vill att våra sparade spel ska synkroniseras med molnet måste vi göra följande: inaktivera Steam Cloud-alternativet , som vi förklarade, från fönstret för spelegenskaper. Genom att avaktivera den kommer vi att uppnå två mål: å ena sidan förhindra nedladdning av data till molnet, och å andra sidan förhindra nedladdning av befintlig data till en annan dator.

Om det sparade spelet redan har synkroniserats till vår PC, kan vi också göra några justeringar. Det snabbaste sättet är använd spelalternativet “Nytt spel” för att kunna börja om från början. På så sätt blir vi inte komplicerade. Annars, om vi vill ta bort allt som har med spelet att göra, måste vi göra en Google-sökning där spelen i det aktuella spelet sparas (eftersom varje spel vanligtvis har en annan katalog) och manuellt radera spelet från filen. Webbläsare.

Om det här Onlinespel (till exempel Destiny 2 eller Black Desert Online), det sparade spelet kommer inte att sparas på vår PC, utan kommer att sparas på företagets servrar. I det här fallet kommer Steam Cloud inte att fungera, och om vi vill starta om spelet måste vi installera det och logga in med vårt konto för att återuppta spelet där vi lämnade det.

Till sist, spel som inte använder Steam-molnet för att spara spel – de som lättast går förlorade. Därför, om vi har ägnat många timmar åt detta och inte vill börja om från början, rekommenderar vi att du studerar var spel sparas och regelbundet säkerhetskopierar din data manuellt. Vi kan till och med använda vårt eget moln (som Google Drive eller One Drive) för att hålla vår data nära till hands.

Relaterade artiklar

Back to top button