Ladda ner Red Hat Linux gratis för småföretag –

För några veckor sedan fanns det redan en gratisversion av Red Hat som heter CentOS. Denna fördelning baseras på RHEL men stöds av communityn, så det är ett bra alternativ för alla de användare som inte vill eller inte kan betala för en licens att använda företaget. Utvecklingen av denna distribution gick hand i hand med Red Hat, med samma patchar som släpptes för den. Det kan dock ses att företaget har tröttnat på denna distro och bestämde sig för att göra den mer användbar, åtminstone för sig själv. Och från och med i år kommer CentOS att vara uppströmsutvecklingslänken för RHEL. Jag menar Red Hat marsvin

Detta beslut orsakade mycket resonans i nätverket och i samhället. Och detta fick de ansvariga för RHEL att tänka på att erbjuda ett alternativ till CentOS, eftersom det “kapade” den specificerade distributionen. Och vad är bättre än att låta de som inte har råd med en licens att använda RHEL.

Red Hat Enterprise Linux gratis

Start 1 februari i år (det vill säga om en dryg vecka) kommer användare att kunna ladda ner och installera Red Hat helt gratis. Inget fusk eller finstilt. Oavsett om vi är hemanvändare, småföretag eller en liten grupp utvecklare är RHEL gratis för oss. Allt vi behöver göra är att registrera oss hos Red Hat-nätverket för att ladda ner distributionen och automatiskt börja ta emot uppdateringar.

Det enda vi kommer att se i detta gratis röd hatt genom att vi på prenumerationspanelen kommer att ha en knapp för att betala för versionen med fullt systemstöd. Med denna rörelse kommer RHEL att kunna nå fler företag och användare, och det kommer att finnas en mycket större chans att de så småningom kommer att få betald support som gör att vi kan använda programvaran på obestämd tid.

RHEL free – avsedd för CentOS-användare

Hur är det med alla användare som fortfarande använder CentOS ? Tills nyligen var detta den fria versionen av Red Hat, ett mycket stabilt system fullt av förändringar och förbättringar av alla slag. Dess fantastiska dokumentation, fantastiska stöd och tillförlitlighet har gjort den till en av de mest använda distributionerna på servrar, vid sidan av Ubuntu. Vad kommer att hända nu?

Red Hat erkände att de förstår situationen och sa att de arbetar med ett antal verktyg som kommer att göra det mycket enkelt för oss att porta vår distribution till det nya gratissystemet. Bolaget kommer att släppa ytterligare information om detta i mitten av februari.

Relaterade artiklar

Back to top button