Ladda ner, installera och funktioner –

För närvarande behövs GPU-övervakningsprogramvara, det är inte för inte som värden som temperatur, förbrukning eller fläkthastighet kan gå hand i hand. Av denna anledning, och för att konkurrera med de bästa, har ASUS uppgraderat sin flaggskeppsprogramvara och erbjuder nu fler funktioner än någonsin.

ASUS GPU Tweak III, bästa programvara för grafikkort?

ASUS hade några år då det inte kunde konkurrera med annan mer kraftfull programvara som EVGA Precision eller MSI Afterburner, men företaget verkar ha insett att mjukvara är lika viktig som hårdvara. Med detta i åtanke utvecklade han ett nytt program som behåller essensen av sin föregångare, men lämnar efter sig ett antal ganska intressanta nya funktioner.

Exklusivt webbgränssnitt för ASUS GPU Tweak III

Även om verkligheten är att ASUS när detta skrivs bara har publicerat sin GPU Tweak III som en betaversion, från vad vi har kontrollerat kan vi säga att den verkligen är stabil. Därför kommer vi inte att hitta stabila versioner i nedladdningsområdet på din webbplats ännu, utan bara en betaversion som heter 1.2.1.1.

Du kan ladda ner den här versionen från följande länk:

Nytt grafiskt gränssnitt

Det som sticker ut mest efter att ha installerat programvaran med typiska nästa, nästa, nästa (det finns ingen vetenskap i det) är det grafiska gränssnittet som är helt uppdaterat för det här fallet och med vilket det ger oss ett antal alternativ och mycket mer intuitiv grafik. …

GPU_Tweak_III_WHKwv6MvLz

Som vi kan se är allt centrerat till vänster, eftersom det finns olika menyval. Den första, som är inställd som standard, är Home, och den lämnar oss med konfigurationsalternativen för Power Target, GPU och VRAM-klockor och fläkthastighet (dåliga avläsningar i det här fallet eftersom GPU har ett vattenblock). …

Som vi kan se har vi fyra alternativ att välja mellan, varav tre är fördefinierade, som standardläge, överklockningsläge och tyst läge. Det fjärde är manuellt läge, som helt enkelt tillåter oss att tillämpa de värden som vi säger till det inom en fördefinierad kortgräns (om den hade en, som i vårt fall).

GPU_Tweak_III_iAmyq9a0ux

Trots det faktum att vi har OSD-knappen på höger sida, har själva programmet en sektion för att anpassa den efter din smak. Dessa parametrar kommer att diktera övervakningen på skärmen när vi spelar, så det är viktigt att ta sig tid att definiera storlekar, typsnitt, position och värden som vi vill se i spelet i realtid.

GPU_Tweak_III_Em3rW8AMmBGPU_Tweak_III_PMBLuaa4Af

Positions- och opacitetsalternativen är fantastiska, för att inte tala om fyllningen, de är alla mycket omfattande och återspeglar att inställningen är extremt hög.

TimeSpy-GPU-TWEAK-III

Resultatet med allt påslaget och enligt vår smak reflekteras så här: lätt att läsa, genomskinligt, med vita bokstäver och allt är välorganiserat, men som vi säger kan det anpassas helt.

GPU Tweak III Utilities

GPU_Tweak_III_9WdhFlcjoD

ASUS ger oss möjligheten att ladda ner flera av sina programvaruverktyg för att komplettera erbjudandet det erbjuder med Tweak III. Vi kan ladda ner din Furmark GPU ROG-mjukvara gratis, Armory Crate-komponent- och ljusstyrningsprogramvara, ditt Quantum-moln eller XSplit-molnkontrollsystem för streaming i realtid.

explorer_2QhJXRd0EK

Även om det kan tyckas som om det inte är det, kommer programmet att ge oss mer kontroll i själva OSD, men för det måste vi gå till monitormenyn och sedan kommer vi att ha en andra sidoflik kopplad till den vi arbetar på.

Denna flik kan kopplas bort från den första och originalet genom att klicka på ikonen som länkar dem samman i en kedja. I denna nya flik kommer vi att se exakt alla GPU-parametrar i realtid. Nyheten är att ASUS inte bara visar det aktuella värdet varje sekund, utan låter dig också visa max- och minimivärdet för var och en av dem.

Vi kan exportera och importera loggar och framför allt visa information i en mycket mer grafisk form. I det övre vänstra hörnet på samma värdeflik finns två alternativ: linjär och kolumnär. Vi är vanligtvis i en linjär vy, men om vi klickar på kolumnvyn så har vi samma information som visas i oberoende plots, vilket gör att vi kan se utvecklingen av varje värde över ett tidsintervall som inte kan ändras.

ASUSGPUZ_Dr4f0QhXRn

Den sista ASUS Tweak III-tweaken är GPU-Z, ett program som vanligtvis levereras separat och måste laddas ner, vilket vi kommer att använda här som ett verktyg i själva ASUS-mjukvaran. Dessutom är det helt personligt på samma tema, så det är mer än roligt att få alla kortspecifikationer med bara ett klick.

Det är sant att den inte är lika komplett som den ursprungliga GPU-Z på grund av bristen på alternativ den innehåller, men det är en lite version som alltid är bra att ha till hands för att testa vilken parameter som helst i vår GPU.

För att slutföra inställningarna för denna programvara måste vi navigera till knappen som är uppe till höger, bredvid minimeringsknappen och är formad som ett kugghjul. I den kommer vi att ha fyra tillgängliga alternativ, som visas i följande bilder:

Det finns intressanta alternativ på dessa flikar såsom ett utökat överklockningsområde för GPU:er som tillåter detta, det faktum att programmet startar när Windows startar upp helt automatiskt, för att kunna anpassa nämnda mjukvara efter eget tycke vad gäller färger och text till och med tapeter, vissa övervakningsparametrar såsom loggar och naturligtvis snabbtangenter för att anpassa dem efter ditt tycke och starta profiler, OSD:er, skärmdumpar eller till och med justera GPU-förstärkningen för tillfället.

Som vi kan se är den nya versionen av denna programvara extremt kraftfull och blir bättre för varje version, så det är mer än troligt att när ASUS lyssnar på sitt community kommer fler funktioner att läggas till under de närmaste månaderna.

Relaterade artiklar

Back to top button