Kunskapstest för cybersäkerhet –

NordVPN deltar i sekretesstestning

Bland alla alternativ måste vi ha VPN NordVPN är en av de mest populära. En säker tjänst som erbjuder bra prestanda och är flera plattformar. För att förbättra användarnas integritet skapade han ett test tillsammans med säkerhetsnyheter för alla.

Det är ett helt gratis onlineverktyg för mäta integritet online … Detta är ett helt anonymt test, utan att samla in någon data. Vi kan till och med använda ett VPN eller något anonymt surfsystem för detta. Vi är inte skyldiga att lämna ut någon personlig information.

Vad är syftet med testet? De är angelägna om att lära sig mer om hur användare förstår och följer cybersäkerhetsbestämmelser i olika länder. Ett sätt att bedöma internetanvändares vanor, deras kunskap om integritet och digital resiliens.

Vi vet redan att när vi surfar på Internet kan vi lämna ut mycket personuppgifter … Vår information kan vara mycket värdefull, och detta är vad angripare kan försöka hitta på nätverket. Till exempel kan de inkludera oss i skräppostkampanjer, utge sig för att vara oss eller till och med sälja denna data till tredje part i vinstsyfte. Därav vikten av att upprätthålla vår säkerhet hela tiden.

Användarintegritetstest

Vi kan ta det här testet genom hans webbplats för Honest Sign. När vi väl kommit in hittar vi den första sidan som liknar den vi ser på bilden nedan. Det finns en knapp för att köra testet, samt för att se rapporten.

Om vi ​​klickar på Starta Privacy Test, det kommer att göra det automatiskt visa oss frågor om vårt digitala liv. Till exempel har den första frågan att göra med de behörigheter vi ger ansökningar. Detta är mycket viktigt eftersom det utgör ett av de integritetshot som kan uppstå när du använder enheter. Ska man ge tillstånd till något program?

Fortsätt ställa specifika frågor för att lära dig mer om integritetspolicy. användarens åsikter. Vissa aspekter kan vara tydliga, medan andra kommer att väcka tvivel om de mindre erfarna. Därför är det också målet för dem att känna till vissa delar relaterade till dataskydd.

Det tredje blocket i testet handlar om vad vi ska göra för att förbättra integriteten … Han sätter oss i olika verkliga situationer och pekar ut de alternativ som vi kan ta hänsyn till. Det kan vara en eller flera frågor, beroende på relevant fråga.

När vi är klara med testet kommer det att visa oss resultat … Det kommer inte bara att berätta för oss om vi klarade det eller inte, utan det kommer också att informera oss om vårt resultat är bättre än det genomsnittliga antalet användare i vårt land. Vi kan se graferna för att bättre förstå resultaten.

Kort sagt, detta test, som NordVPN har arbetat med, är väldigt intressant om vi vill testa vår kunskap om cybersäkerhet. Vi lämnar dig en guide med en serie tester för att kontrollera DNS-läckor.

Relaterade artiklar

Back to top button