Kraftfullaste PC med Chrome OS: Chromebox CBX2-7 –

Chromebox med specifikationer nära PC Gamer

Datorer med Chrome OS Googles operativsystem för datorer, som till och med kan installeras på en Raspberry Pi, stack vanligtvis inte ut för sina specifikationer, och anledningen var att de från början ansågs vara tillräckligt billiga enheter för att vara attraktiva för utbildningssektorn. Ett område där Google, Apple och Microsoft ständigt kämpar för att implementera sina tjänster och, om sådana finns, enheter riktade till elever i olika åldrar.

Vad som var intressant a priori eftersom det skulle locka användare som skulle använda företagets tjänster som Gmail, Google Docs, etc., På daglig basis vände sig delvis emot det eftersom den dåliga prestandan gjorde Chrome OS mindre intressant. än vad det egentligen är. Även om vi inte kan ignorera att det fortfarande är väldigt specifikt eftersom det praktiskt taget är tänkt att användas när som helst med en internetanslutning.

Tja, under de senaste åren har vi sett att specifikationerna för vissa Chromebooks (bärbara datorer som kör Chrome OS) redan erbjuder mycket mer seriös, högpresterande hårdvara. Och det har också porterats till stationära datorer. Så här kom vi hit Chromebox CBx2-7.

Denna lilla stationära dator som ser ut som en Apple TV eller en set-top box med Android TV har en konfiguration som kan göra många datorer på marknaden på skam, och även de som spelar om det inte var det, i vissa saker på grund av grafikkort vem kan installera dem. Och om du inte tror det, se upp.

Chromebox CBx2-7 är en enhet med följande konfiguration:

  • Intel Core i10-7U 10610 Gen-processor
  • Intel UHD-grafik
  • 64 GB RAM
  • 2TB SSD
  • Fem USB-portar, två HDMI-portar och en SD-kortläsare

Det vill säga, om det inte vore för grafikbehoven för vissa spel och hur nödvändigt det är att ha en dedikerad GPU/GPU, är sanningen att det i storlek skulle vara den perfekta utrustningen för ett vardagsrum. Något du fortfarande kan göra, för även om det är sant att det använder Chrome OS, kan du också installera andra operativsystem som Linux om du vill njuta av steam eller Windows om du föredrar alla alternativ som finns i PC-videospelsteman.

Men som ett alternativ för mer komplexa frågor relaterade till produktivitet, distansarbete, främst onlineverktyg etc., är detta ett utmärkt alternativ och dess pris är inte alls högt jämfört med andra. Dessutom kan det vara det perfekta tillägget till din TV i vardagsrummet förbättra Smart TV-delen om hans system är något föråldrat eller saknar resurser.

Chromebox CBx2-7: pris och tillgänglighet

Högsta konfigurationen av denna Chromebox med 64 GB RAM och 2 TB SSD-lagring kostar $ 1 419 och den enklaste med 8 GB RAM och en 256 GB SSD kostar 729 euro.

Logiskt sett borde du utvärdera här, särskilt nu när det fortfarande finns en Mac mini med en M1, och om du är ett fan av macOS är du fortfarande mer intresserad av Apple-teamet. Men ha åtminstone det i åtanke, eller se hur dessa erbjudanden har utvecklats, som ett tag har drivits av alternativ som IntelNUCs. Som också visste hur man utvecklas väldigt bra även inom spelområdet.

Relaterade artiklar

Back to top button