Köpa billiga Steam-nycklar i andra länder? Ventil får böter för att förhindra detta –

Använda valutaväxling

Detta är en öppen hemlighet. Genom att komma åt digitala butiker i andra länder kan du få priser med omvandlingar som gränsar till absurditet, att kunna få rabatter motsvarande 50 % i ett nyligen lanserat spel genom att köpa i en annan valuta. Detta är en praxis som används flitigt av användare, och många butiker har kunnat dra nytta av fördelarna eftersom många av dem har en katalog där nycklar för spel med flera valutor kan köpas.

Användare är entusiastiska över dessa metoder, men det ser ut som att varken Valve eller de stora distributörerna hade besväret att tillåta det, och EU-kommissionen gillade det inte.

Påföljd till förmån för den inre marknaden

I ett uttalande på sin officiella hemsida bekräftade EU-kommissionen att den har sanktionerat Valve, Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media och ZeniMax för totalt 7,8 miljoner euro (fördelat i varierande belopp) för att ha brutit mot europeiska antitrustregler. …

Nyckeln är att dessa företag genererade nycklar som var geografiskt låst till steam , så användare kunde inte köpa och aktivera en licens i vissa länder. Valve var det enda företag som inte var inblandat i utredningen, varför det tog det mesta och betalade böter på minst 1 624 000 euro

Å andra sidan gjorde Capcom sitt och såg att sanktionerna sänktes med 15 %, kvar på 396 000 euro, medan Bandai Namco, Focus Home, Koch Media och ZeniMax Media fick en 10 % reduktion, vilket lämnade sanktionen på nivån för 340 000 € , 2 888 000 € , 977 000 € och 1 664 000 euro respektive.

Ärendet avslutades efter en lång period av utredning som började 2017 och slutade med en bekräftelse av ett antitrustbrott i april 2019, även om praxisen beräknas ha varit aktiv mellan 2007 och 2018, beroende på förhållandet till respektive redaktör. …

Allt på Steam

Om du spelar på PC har du med största sannolikhet ett Steam-konto och har någonsin gjort inköp via plattformen. Antalet användare på tjänsten är enormt, men EU-kommissionen har fokuserat på att mer än hälften av européerna spelar tv-spel, så denna geoblockering har påverkat många människor.

Det uppskattas att antalet spel som har blockerats geografiskt når Namn 100 och det ser ut som att detta inte bara har påverkat digitala spel, utan även fysiska.

Relaterade artiklar

Back to top button