Konami och Blooper-teamet förbereder något nytt: Silent Hill? –

Konami och Bloober Team

Konami har ingått ett formellt avtal med Team Bluber studios, ett utvecklingsteam känt för att ge liv åt skräckspel som The Medium och Blair Witch, kommer nu, enligt det officiella tillkännagivandet, att ansvara för att “bygga spel från befintliga och nya IP-adresser”. Som sagt, om Bloober Team specialiserar sig på skräckspel, vilka av de befintliga skräckspelen i Konami skulle kunna komma tillbaka till liv? Vit och buteljerad. Med direktör Bloobers ord:

“Det här är en historisk dag för mig och kulmen på flera år av vårt arbete. Det faktum att ett välkänt företag som Konami har valt att strategiskt samarbeta med Bloober-teamet gör att vi också ansluter oss till de globala ledarna inom spel och blir en jämlik partner för de ledande spelarna på denna marknad.

Uppenbarligen bekräftar detta fortfarande ingenting, men som påpekats av Eurogamer finns det ett antal överlappningar och viktiga detaljer som äntligen kan få oss att bekräfta återkomsten av Silent Hill. Å ena sidan har vi kompositören Akira Yamaoka, känd för sitt arbete på Silent Hill och nyligen släppte i en intervju att han komponerar musiken till ett projekt “du hoppas få höra.”

Berömd kompositör

Genomsnitt

Dessa ord var för avslöjande, så mycket att intervjun snabbt filmades från YouTube av okända skäl, något som bara understryker det uppenbara.

Men det finns mer, eftersom Yamaoka tidigare arbetat med Bloober Team på soundtracket till The Medium, så delarna kommer att passa väldigt tätt och exakt. Tillfällighet? Vi tror inte på det här.

Övergiven teori blir platt

Övergiven

Med dessa nya ledtrådar och Konamis officiella tillkännagivande om att de arbetar med utvecklare som specialiserar sig på läskiga spel, kommer du att inse att teorin som kopplar Abandoned till Kojima och Konami har motbevisats. Du kanske vill fortsätta tro att Kojima fortfarande ligger bakom projektet, men vi kan knappast koppla honom längre till Konami, vars angelägenheter verkar kontrolleras någon annanstans.

Bara tiden kommer att utvisa exakt vad som kommer att hända med Abandoned och Hassan Kahraman, men allt tyder på att Konami omedelbart är ute ur ekvationen. Naturligtvis, som vi kommenterade tidigare, kan man i nuläget inte säga att Silent Hill har bekräftats, men det här är kanske det bästa spåret vi fått de senaste månaderna.

Relaterade artiklar

Back to top button