Komplett guide för att ladda ner och installera Play Store på Huawei-mobiltelefoner –

I maj 2019 skedde en av de största förändringarna i mobiltelefonbranschen. Huawei tvångsförbud att använda Googles mobiltjänster (GMS) på grund av dess införande på det amerikanska handelsdepartementets lista över juridiska personer. Efter det slutade företaget inte släppa nya telefoner som Huawei. Mate 30, Mate 40 och P40 utan Google Apps.

Detta har lett till en kraftig nedgång i försäljningen av Huaweis mobila enheter under det senaste året, och som sådan kan stora rabatter hittas på smartphones från brutala märken som Huawei P40. Tyvärr lider dessa smartphones av brist på Google-tjänster, vilket hindrar dig ladda ner och installera Play Sobre på Huawei mobiltelefon , förutom många andra applikationer från den nordamerikanska jätten.

Varför finns det ingen Play Store i de nya Huawei-telefonerna?

Efter att ha inkluderats i listan över juridiska personer i det amerikanska handelsdepartementet, Google tvingades avsluta samarbetet med ett kinesiskt varumärke i utvecklingen av deras telefoner. Detta innebär att, som det har varit hittills, kinesiska smartphones kan köra en olicensierad version av Android, vilket innebär att de inte kan använda Google Services (GMS). Dessa tjänster låter dig betala via telefon, lokalisera och mer.

Efter det här slaget Huawei började utveckla sina egna applikationstjänster för Huawei Mobile Services (HMS)-telefoner, som genom att imitera GMS , tillät honom att skapa sin egen AppGallery-appbutik.

Vissa Huawei-telefonägare vill dock komma åt Google-appar på sina nyköpta mobila enheter, men det finns inget officiellt sätt att göra detta. Allt du kan prova är att använda dessa tredjepartsalternativ som kommer och går då och då.

Metod 1: LZPlay (EMUI 10)

Ett av de mest välkända sätten att installera Google-tjänster på kinesiska mobiltelefoner är att använda LZPlay, som gjorde det möjligt för oss att komma åt GoogleFier, en välkänd applikation som tillåter oss installera Google-appar på Huawei-mobiltelefoner ,

Detta system automatiserar hela processen tack vare en bekväm nedladdningsknapp som kommer att ersätta vår säkerhetskopia av mobiltelefon med en annan, vilket gör att vi kan installera tjänsterna från internetjätten.

Googlefier baserar sitt arbete på att trycka på knapparna som anges av siffrorna som visas på skärmen och följa instruktionerna från applikationen som ansvarar för att ställa in mobiltelefonen och installera de olika paket som krävs för att överföra Google-applikationer till den mobila enheten.

Det fungerar?

Tyvärr slutade LZPlay att fungera några dagar efter att den här metoden öppnats.

Metod 2: Googlefier (Emui 10.x)

Googlefier använder LZPlay-systemet i den förbättrade Mate 30, så det har blivit ett favoritverktyg för utvecklare som söker ladda ner och installera Play Store på Huawei-telefoner samt resten av Google-apparna.

Det är enkelt att installera appar via Googlefier, bara installera denna APK, ge behörigheter och följ instruktionerna på skärmen. Processen kan ta flera minuter och det rekommenderas att du säkerhetskopierar data som lagrats på din mobiltelefon innan du fortsätter med installationen av Google-appen. Du kan naturligtvis avinstallera Googlefier efter att du har installerat Google-appen, eller återgå till tidigare inställningar med en knapp i själva appen.

Det fungerar?

Hittills senaste versionerna av googlefier låter dig installera appar på vissa Huawei- och Honor-enheter, men det finns ingen bekräftelse på att det fungerar korrekt på alla telefoner av båda märkena.

Metod 3: GSpace

Som vi sa, Googlefier fungerar med modeller upp till EMUI 11, så nuvarande ansträngningar ladda ner Play Store för Huawei-telefoner och göra det fullt funktionellt fokuserat på den senaste versionen av den kinesiska tillverkarens operativsystem.

Det är här Gspace kommer in, en app som skapar ett privat utrymme på det mobila skrivbordet där vi kan installera Google-appar från Play Butik. Ladda ner denna APK och installera den med stöd för applikationer av okänt ursprung. Sedan måste du logga in på ditt Google-konto och börja installera de nödvändiga apparna.

Det fungerar?

Ibland upptäcker vi att några av de nedladdade apparna inte fungerar tillräckligt bra, men vi provade den här metoden på vår Huawei P40 Pro och de flesta Google-appar fungera utan problem. Play Butik blir tillgänglig för att dekorera alla appar du vill ha.

Metod 4: uppgradera till EMUI 10.x

Om du kör EMUI 11 övertygar inte GSpace dig och du skulle hellre försöka använda Googlefier Installera Google-tjänster på din mobil , kan du alltid gå tillbaka till den tidigare versionen av operativsystemet och prova metod 2 igen.

Här har du en komplett guide för att återgå till en tidigare version av EMUI på ett enkelt sätt genom att välja vilken version av operativsystemet du vill återgå till, inte utan att först säkerhetskopiera dina data.

Kan jag uppdatera min mobiltelefon efter installation av GMS?

Många användare av Huawei mobila enheter utan GMS är oroliga över vad som händer när de installeras. Som vi har sett är vissa av dessa metoder “begränsade” av tillverkaren eller utvecklaren av applikationen av personliga skäl, men medan de fungerar kan vi uppdatera Google-applikationerna som vi har på vår telefon på vanligt sätt. från Play Store vi laddade ner.

På samma sätt kan du uppdatera operativsystemet med olika patchar, men vi rekommenderar inte att uppgradera från EMUI 10 till EMUI 11 om dessa Google-appar försvinner på grund av den nya Huawei-åtgärden. Ingenting ska hända, men det ska inte heller användas. Googlefier i EMUI 11 , är det möjligt att när du byter från EMUI 10 till den senaste versionen av systemet slutar vissa applikationer att fungera som tidigare.

Relaterade artiklar

Back to top button