kompatibla modeller och funktioner –

Varför finns det ingen laddare i min telefon?

Detta är en av de vanligaste frågorna i smartphonevärlden under de senaste månaderna, särskilt i avancerade modeller. Liksom många andra förändringar är de bästa telefonerna från alla tillverkare de första som följer detta storleksintervall. Hittills har vi sett denna rörelse in iPhone 12, Xiaomi I 11 och i den nyintroducerade Galaxy S21

Den här typen av händelser passar inte in i medvetandet hos många användare som efter att ha betalat runt 1 000 euro för sin nya enhet öppnar lådan och hittar bara laddningskabeln, inte nätadaptern. Är allt vettigt? Tja, det är sant, och att försöka vara så neutral som möjligt, på sätt och vis, ja.

Förklaringen att tillverkaren inte inkluderar en laddare har två olika vägar:

  • Slutproduktpris : Genom att välja bort att inkludera denna typ av tillbehör i lådan på vår telefon kommer dess försäljningspris att sänkas eftersom det är en vara mindre som tillverkaren måste arbeta med. Du kanske inte har märkt någon större skillnad i det här avsnittet på grund av de extra kostnaderna förknippade med andra tekniker som 5G, som nu börjar bli standarden för de senaste lanseringarna.
  • Minska miljöpåverkan : både vid tillverkningen av tillbehör av denna typ och vid slutet av deras livslängd och återvinning har de en ganska stark påverkan på miljön. Hundratals ton små elektroniska komponenter slängs varje år. Att eliminera dessa typer av komponenter och “tvinga” oss själva att återanvända dem vi redan har hemma borde därför avsevärt förbättra denna aspekt.

Nyckeldelar för att välja laddare

Nu när du vet lite mer om anledningarna till att dessa och många nya telefoner som kommer till marknaden inte kommer att inkludera en laddare, kan du hamna i två olika situationer: du har gammal laddare men du vet inte om din nuvarande telefon är kompatibel med dem; Eller behöver du köp en ny kontakt för en smartphone.

Om du stöter på en viss korsning vill vi nedan visa dig vilka detaljer du måste ta hänsyn till innan du använder laddaren med din telefon. I ordning av betydelse egenskaper du bör kontrollera det följande:

  • Adaptertyp och anslutning : Den första detaljen att tänka på är anslutningstypen för laddningskabeln som ingår i satsen. Vanligtvis, av vissa skäl, som vi kommer att se nedan, kommer denna kontakt att göra det USB-C en typ. Medan i framtida utgåvor av mellanklass smartphones, skulle vi inte bli förvånade om vi ser några livslånga USB-A i kontakten som går till laddaren.
  • Snabbladdning eller kraftleverans : Dessa teknologier hänvisar till säkerhetsprotokollet för laddaren som vår smartphone är kompatibel med. Dessa är liknande teknologier som, med olika metoder, begränsa laddningseffekten som går från laddaren till vår smartphone. Vilken är kompatibel med min telefon? I grova drag kan vi säga det Kvalitetskontrollstandard ägs av Qualcomm och är därför kompatibel med alla telefoner med Snapdragon-processor. Mot, Strömförsörjning standard kommer att vara kompatibel med andra moderna enheter. Men om din nya smartphones box eller köpmeddelande anger att den är kompatibel med QC 4 och senare teknologi, oroa dig inte, du kan använda vilken laddare som helst med båda alternativen. Dessa tekniker är vanligtvis anges på laddningsportarna kontakter med förkortningen PD (Power Delivery) eller bokstaven “Q” bredvid siffran och blixten.
  • Elektricitet : Tekniken har avancerat så långt att om vi tidigare var tvungna att vara uppmärksamma på sådana detaljer som den exakta spänningen och strömstyrkan, nu behöver vi bara vara uppmärksamma på den elektriska effekten hos våra laddare. Dessa data mäts i W (W) och uttrycker väldigt enkelt: hur snabbt vår mobil kommer ladda … Det är väldigt viktigt att glömma att “ju kraftfullare den är, desto snabbare laddas min telefon.” Det är sant? Ja, men med några nyanser. Det är mycket viktigt att känna till den maximala snabbladdningen som vår telefon stöder för att köpa det lämpligaste alternativet för den. Kommer min telefon att explodera om jag laddar den med en kraftfullare kontakt? Nej, låt oss inte överdriva det, men att göra det kan förkorta batteritiden, speciellt om kontakten är av dålig kvalitet.
  • Antal portar Slutligen, även om det inte är en viktig aspekt, bedöm dina personliga behov. Idag finns det olika laddare med flera portar som med en enda kontakt ger oss möjlighet att ladda flera enheter. Således kommer det att spara oss inte bara pengar, utan också utrymme hemma och på framtida resor.

De mest mångsidiga laddarna för din smartphone

Nu när du förstår alla tekniska aspekter att tänka på innan du köper en ny laddare, är det dags att välja modell. För att underlätta detta arbete har vi sammanställt några av de mest intressanta modellerna som finns på Amazon

UGREEN laddare

Den första modellen vi vill prata om, och en av de mest intressanta om du letar efter en enda kontakt, är 65W-modellen. UGREEN-kontakt … Denna USB-C-modell är Power Delivery 3.0 och Quick Charge 4.0-kompatibel, så att du kan använda den med full trygghet om din telefon har lägre laddningskraft. Dessutom kommer den att vara kompatibel med alla smartphones vi vill använda den med.

Flera AUKEY-kontakter

Ett annat mycket intressant alternativ är AUKEY laddare med två portar: USB-A-kompatibel med QC 3.0 och USB-C-kompatibel med Power Delivery 2.0. Med båda portarna kan vi uppnå en maximal effekt på 18W.

Baseus Multi-Device Laddare

Genom att öka antalet anslutningar kan detta intressera dig Baseus-kontakt med 2 USB-C-portar med strömförsörjning och USB-A-port kompatibel med Quick Charge 3.0-teknik. Den maximala effekten som denna kontakt erbjuder är 65W.

Laddare AUKEY

Tillverkare AUKEY Det finns även enportskontakter i deras katalog, som också sticker ut för sin lilla storlek. I det här fallet är det en enkel USB-C-laddare med 20W effekt, vilket är i linje med PD-standarden.

Multipel Anker-kontakt

Slutligen, för de som behöver hamnar mest finns det ett alternativ från tillverkaren. Ankare som inkluderar totalt 5 anslutningar: 4 USB-A-portar kompatibla med QC och en USB-C-port kompatibel med PD. Den maximala effekten som denna kontakt når är 60W.

Relaterade artiklar

Back to top button