kommer vi någonsin att se dem? –

I decennier har exklusiva spel varit ett av de bästa sätten att locka spelare till hela ekosystemet kring konsolen. I alla fall, emulatorer och pc har gradvis suddat ut denna strategi, och i slutändan vill användare spela alla spel utan att göra livet svårt för sig själva, och om de kan göra det med sina vänner, så mycket bättre.

Sony öppnade upp och vi vinner alla

Sonys strategi är för närvarande mycket framgångsrik: lansera exklusiva spel på din konsol först, och när de får ut det mesta av dem, låt PC-användare spela dem och generera ännu mer spelintäkter och till och med få nya användare till deras konsolekosystem. där vissa kanske väljer en PlayStation i sitt vardagsrum som ett tillägg till sin dator och vice versa. Sony medger själva att de är nöjda med denna strategi, eftersom de tjänar mycket pengar på den.

Datorn erbjuder en fördel som konsoler inte har haft förrän nu: “oändlighet”. Bakåtkompatibilitet. Om du installerar ett 10 år gammalt spel på din dator nu kommer det här att fungera. Om du vill spela nu ursprungliga Red Dead Redemption , du måste ha en PlayStation 3, Xbox 360, använda PS Now (med dålig grafikkvalitet) eller ta till emulatorer som fortfarande har vissa prestandanackdelar.

ps5 disco extern

Om det här spelet hade släppts på PC många år senare hade det inte varit några problem med det. Bakåtkompatibilitet och emulatorer låter dig bevara historien om videospel, och Nintendo själv är väl medveten om detta och säljer tillgång till sina gamla spel för att kunna spela dem. Nintendo Switch.

Nintendo är en levande videospelshistoria och dess titlar inkluderar några av bästa spelen någonsin … Det är svårt att hitta ett dåligt spel från företaget, och när det gäller hårdvara har de också haft många framgångar, trots senaste motgångar som Wii U. Wii, Nintendo DS och Nintendo Switch var överväldigande framgångar, men med utmaningen att alltid vara mycket begränsad i termer av kraft för vilken hårdvara som erbjöds vid en tidpunkt då den tenderade att samexistera med mycket kraftfullare konsoler.

Det är sällsynt att se ett spel som inte kommer till PC just nu.

Trots denna brist på kraft, valde många spelare också sina konsoler som de erbjöd unik spelupplevelse eller exklusiva titlar som inte kunde hittas på andra plattformar. Det finns dock många spelupplevelser med Nintendo Switch som nu lättare kan reproduceras på andra konsoler eller på en PC med en rörelsesensorkontroll.

Nintendo Switch tillbehör

Nintendo har alltid utmärkt sig i att låta dem förnya sig i sina spel och konsoler. Att ha exklusiva titlar har gjort det möjligt för dem att alltid locka användare att köpa sina konsoler, och om de släpper sina spel till PC kommer konsolförsäljningen att minska avsevärt.

Under 2017 sa företaget att det var medvetet om det faktum att många användare spelar på PC idag, men de “tror på integration av mjukvara och hårdvara som det bästa sättet att erbjuda spelupplevelser.” Medan The Legend of Zelda: Breath of the Wild kan spelas i 4K vid 60 FPS på PC och ser imponerande ut, kraschar den i handhållet läge på Switch vid 20 FPS vid 720p.

nintendo switch

Då släpptes inte alla spel på PC, men idag är det mindre och mindre att det inte finns några företag som släpper dem där; speciellt när det finns skydd som Denuvo detta kan vara en garanti för det spelet kommer inte att hackas på några månader och även år där det mesta av försäljningen är koncentrerad till spelförsäljningens tidiga dagar. Enligt en GDC-undersökning spelar hälften av användarna på PC, och detta är den plattform som de flesta utvecklare väljer.

Nintendo vill inte ta risker, och detta måste förstås

Nintendo gör rätt i att skydda sina konsoler, men att öppna sina spel för andra plattformar kanske inte ens skadar dem. Sony släpper sina spel till PC , och Microsoft släpper alla sina spel till PC samtidigt, och båda företagen går sönder försäljningsrekordlanserar konsoler även om lagren är låga.

På det här sättet, Switch konkurrerar inte med PC som det finns andra i konsolen använder mycket annorlunda än PC , det är bekvämare att transportera den var som helst och vara den perfekta konsolen för de små, eftersom det finns många Switch-spel för barn (och inte så mycket för barn). PS5 och Xbox Series X konkurrerar verkligen med PC:n, och trots det fortsätter de att skjuta i höjden. Samma sak kommer att hända med Switch, men den nuvarande Nintendo-modellen fortsätter att fungera för dem och det verkar som om den är bättre än någonsin. Och det är svårt att motivera att ändra det som går väldigt bra.

Relaterade artiklar

Back to top button