Kommer nya HarmonyOS att vara en kopia av Android med EMUI –

Framväxten av det nya Huawei-operativsystemet verkade som en verklig affär för ingenjörer, eftersom det var möjligt att utveckla det på rekordtid, även om det efter att ha passerat genom händerna på Ars Technica drogs slutsatsen att det faktiskt skulle vara enkelt kopia av Android baserad på AOSP … Vi är fortfarande långt ifrån att kunna testa HarmonyOS i Spanien, men detta är redan verklighet.

Även om det redan finns sätt att installera HarmonyOS på vissa Huawei-smarttelefoner, som Huawei P40 och Mate 30, är ​​det för närvarande endast möjligt på kinesiska och i vissa tidiga versioner på engelska. Även om vi, om vi vågar, kanske kan se hur saker och ting i princip förblir desamma inom estetik, eftersom EMUI fortsätter att ha en stor närvaro i smartphonen, inklusive funktionalitet.

HarmonyOS-koden är större än Android

När de frågade om “Huaweis operativsystem” fann de att allt i princip är detsamma som Huaweis Android-smarttelefoner idag. Som Ron Amadeo från Ars Technica själv kommenterar är detta en serie koder som lagts till vad vi känner som AOSP. Android-kod är huvuddelen av strukturen och gaffeln som Huawei har skapat för att ge liv åt det här systemet lämnar många luckor.

När vi rör oss i själva systemet hittar vi många ledtrådar, förutom den estetiska delen, där sista ordet kommer att vara för EMUI 11. Bland systemapplikationerna hittar vi alla Android-villkor , både de som är relaterade till systemet, säkerhetskopior och när det kommer till fildelning och anslutning. Det vi inte kommer att se är Googles tjänster, vilket gör det omöjligt att installera dem, eller åtminstone svårare att installera.

I processen med att installera applikationer från AppGallery hittade de även en kod som i princip identifierar smarttelefonen som en Android 10-smartphone. Sammanfattningsvis konstaterar utvecklaren att det praktiskt taget inte finns någon märkbar skillnad mellan HarmonyOS och Android.

Kopia men effektiv kopia

Med tanke på situationen Huawei befinner sig i på grund av kriget mellan Huawei och USA förstår vi att varumärket självt var tvungen att ta sig ur problem så snabbt som möjligt. Detta fick honom att hoppa över de första stegen, de som verkligen ger liv åt ett operativsystem som Google gör med Fuchsia OS, och det är vad som nu avslöjas.

Det förväntas att med tiden och introduktionen av HarmonyOS i andra länder som Spanien kommer vissa termer relaterade till Android att tas bort, och även om baserad på Android AOSP , kommer vi att hitta en hel del differentiering. Låt oss se om denna utveckling fortsätter att utvecklas så att Huawei i framtiden verkligen kan säga att den har ett eget operativsystem, vilket det inte har för närvarande.

Källa> Ars Technica