Kommer du ihåg Nokia X? HMD kommer att avslöja sin efterföljare Nokia X6 den 16 maj (uppdaterad)

Note: We hope you enjoy reading this article: Kommer du ihåg Nokia X? HMD kommer att avslöja sin efterföljare Nokia X6 den 16 maj (uppdaterad)

Långa fans av telefonivärlden kommer att känna till Nokias historia utan och innan. Från den obestridda härskaren över sektorn till ett illa exploaterat varumärke i händerna på Microsoft, steget var allt för kort, tills Androids död och återfödelse började förra året. 2017 års utbud av Nokias smartphones var dock inte det allra första någonsin för den finska jätten. Det var året 2014 och företaget, mitt i Microsofts ledning, försökte en bisarra experiment i Android-sås: Nokia X.

Det var faktiskt en familj av enheter, förenade av en AOSP-version av Android, kraftigt modifierad för att komma ihåg gränssnittet till bricka av Windows Phone. Prestanda och specifikationer under genomsnittet redan för tiden och frånvaron av Play Store sanktionerade fel omedelbar. Tack vare den nya HMD Global-ledningen har Nokia med Android hittat en full inlösen, men de finska ledarna kan ha beslutat att definitivt sona för det kontroversiella förflutna representerat av Nokia X, föra tillbaka det på modet.

Faktum är att i Kina har några reklambilder dykt upp som ger en tid för ett kommande Nokia-evenemang, som kommer att hållas nästa 27 april. Namnet på Nokia X framträder tydligt, så referensen är inte alls långsökt, även om det fortfarande finns tvivel om vad Rapportera mellan denna förmodade nya smartphone och de olyckliga 2014-modellerna. X-logotypen bildas också av korsade profiler av två smartphones, som det inte går att utläsa så mycket av. Huruvida det snarare är en Nokia 10skriven med romerska siffror, som nyligen gjordes av en rival baserad i Cupertino?

Relaterade artiklar

Back to top button