Kommer användarnas integritet att försvinna om Elon Musk köper Twitter?

Möjligheten att köpa Elon Musk Twitter har väckt diskussion om många olika ämnen. Enligt forskaren Shoshana Zuboff är individuell kontroll av Twitter “inkompatibel med demokrati.” Den obegränsade insamlingen av data om användare gör att industrin för sociala medier påverkar verkliga händelser. Zuboff sa att detta kan vara en katastrof, “Problemet handlar inte bara om Elon Musk, utan det var som att dopa problemet när Musk ville ta Twitter.”

Elon Musks avsikt att göra Twitter till ett privat företag har väckt oro bland integritetsexperter och forskare i sociala medier. Zuboff, en före detta Harvard-professor, sa till Washington Post att att ha en enda person som är ansvarig för sociala medier “är en katastrof” för användarnas integritet.

Kommer Elon Musk att kunna köpa Twitter?

Med 81 miljoner Twitter-följare är Elon Musk en frekvent användare av sajten, men också en av dess mest upprörande kritiker. i mars, Musk twittrade en omröstning; Han frågade sina följare på Twitter om de tyckte att plattformen skyddade yttrandefriheten. Han sa att resultaten av undersökningen, där 70 procent av 2 miljoner människor svarade “nej”, skulle vara “mycket viktiga”.

Zuboff noterade att massiva annonsintäkter och otyglad datainsamling har revolutionerat branschen för sociala medier, som nu har en betydande inverkan på verkliga händelser.

Zuboff hävdade att innehåll i sociala medier potentiellt kan påverka allmänheten och orsaka beteendeförändringar, betonade att de personer som kontrollerar plattformarna har en betydande inverkan.

“Det måste finnas många kontroller och balanser innan du kan ge så mycket makt till en person. Det är oförenligt med demokrati att låta någon ha så mycket makt”, sa Zuboff. “Musk kommer att ha en enorm mängd data om människor och förmågan att använda den för att manipulera dem. Detta är ojämförligt med allt som någonsin har funnits. På så sätt kan Musk störa både det individuella beteendets integritet och det kollektiva beteendets integritet.”

Relaterade artiklar

Back to top button