Kommande nyheter för Windows-programvara –

.NET 6.0: övergången till mobil programmering

nya .NET 6 kommer inte att vara den slutgiltiga versionen, utan snarare en övergång mot Microsofts mål att skapa en universell Windows-utvecklingsplattform. Detta mål kommer äntligen att uppnås med lanseringen av .NET 7, som vi kan lära oss mer om under andra halvan av året.

För tillfället är en av de viktigaste funktionerna som nya dotNET 6 erbjuder oss en liten sammanslagning. Detta gör att vi kan använda .NET SDK för skapa mobilappar från Visual Studio och Visual Studio Code, men med en mycket mindre och mer strömlinjeformad SDK. Dessutom kommer den mobila SDK:n att vara valfri, så vi kan optimera vår IDE för att undvika att ladda onödiga resurser.

Microsoft bestämde sig också öppen dess SDK utvecklingsplaner för allmänheten så att alla på nära håll kan följa dess utveckling. För närvarande är den här plattformen bara informativ (vi kan inte skicka förfrågningar), men vi kan komma åt den härifrån. Naturligtvis är detta baserat på GitHub-problem.

Ny plattformsoberoende Xamarin- Basgränssnittet har också fått många förbättringar. Microsoft har gjort det enklare att dela kod genom att i första hand fokusera på prestandaoptimering och erbjuda ett antal hanteringsteman för att säkerställa “snabbare utveckling”. För närvarande är detta bara kompatibelt med Android och Ios, men i framtida förhandsvisningar kommer det att visas på Windows och macOS. Denna nya version låter dig också skapa Blazor dator Ansökningar , används ofta av webbutvecklare som vill erbjuda stationära applikationer med fristående funktionalitet.

Andra ändringar vi kan hitta i den här nya .NET 6-förhandsvisningen:

  • Ny “snabb inner loop”-funktion för att minska kompileringstiden.
  • Ytterligare stöd för ARM64. En del av .NET 6 stöds redan av Apple Silicon, även om stödet förblir delvis.
  • Bättre containerstöd, bättre isolering och mindre program. Behållare kan baseras på Alpine 3.13, Debian 11 och Ubuntu 20.04.
  • Nya System.CommandLine-bibliotek för bättre kontroll av program från CMD.
  • Strömmar utformade för att förbättra portabiliteten.

Om du vill veta i detalj om alla ändringar och alla egenskaper hos denna .NET 6 kan du läsa den. på min blogg. Naturligtvis är detta inte direkt en lätt läsning.

Vill du prova .NET? Ladda ner Preview 1 gratis

Denna nya struktur befinner sig fortfarande i ett mycket tidigt utvecklingsstadium. Microsoft har fortfarande en lång väg att gå för att slutföra alla nya funktioner i den här utgåvan och fixa många misstag vad som finns i den.

Men om vi är programmerare och vill gå över till denna nya version kan vi först kontakta Förhandsvisning 1 av: ladda ner den från denna länk. Den slutliga versionen kommer att släppas i november 2021, som hände med .NET 5. Och därifrån kommer det att kräva mycket mer ansträngning att utveckla version 7.

Relaterade artiklar

Back to top button