Knep som hjälper dig att ha roligare Nintendo Switch –

Aktivera Dark Mode Nintendo Switch

Mörkt läge har blivit en besatthet för många användare, trots att det är ett gångbart alternativ för OLED-skärmar på grund av dess energibesparingar. Men det är också förståeligt att många slås av den mörkare estetiken som ibland ger ett mer professionellt utseende.

Men på din Nintendo Switch kan du också aktivera mörkt läge och det är väldigt enkelt att göra det:

  1. Åtkomst till konsolinställningar från hemskärmen
  2. Klicka nu på Teman
  3. Sedan behöver du bara aktivera alternativet Svart för att njuta av det mörka läget.

Som du kan se är det väldigt enkelt, och om du vill ändra utseendet på konsolens gränssnitt eller undvika att blända när du spelar på natten och går till startskärmen, fortsätt.

Skärmskala

Bland tillgänglighetsalternativen har Nintendo inkluderat en zoomfunktion, som, som namnet antyder, låter dig förstora bilden du ser på skärmen. Detta är inte bara användbart för alla de människor som har synproblem, och det hindrar dem från att använda konsolen som andra användare, utan det kan också vara intressant för alla de spel vars texter är för små.

Till aktivera Zoom på Nintendo Switch , allt du behöver göra är detta:

  1. Tillgång till systeminställningar
  2. Gå till tillgänglighetsmenyn
  3. Aktivera Zoom-alternativet

Klart, nu genom att dubbelklicka på “Hem”-knappen kan du aktivera zoomen och ta en närmare titt på elementen i spelen eller till och med själva operativsystemet och dess menyer. Denna zoomnivå är också konfigurerbar, så det är intressant att veta det här alternativet.

Anpassa knapparna efter eget tycke

Om du är en av dem som spelar på Nintendo Switch ett tag och sedan går vidare till PlayStation eller Xbox etc. är det troligt att du vid mer än ett tillfälle har blivit lite förvirrad över kontrollfrågan. På grund av hur varje leverantör organiserar och definierar sina knappar, finns det titlar som hanteras på ett sätt på en plattform och annorlunda på en annan.

Nintendo Switch ger dig möjligheten att omfördela kontroller i precis som till exempel på en PC. För att ändra tilldelningen av varje knapp behöver du bara göra följande:

  1. Gå till konsolinställningar
  2. Passerkontroll och sensorer
  3. Sedan tilldelningen av knappen Ändra

Därifrån återstår bara att anpassa Joy Con, Pro Controller eller någon annan kontroll som du vill bäst eller bekvämast när som helst.

Föräldrakontroll för introspektion

Föräldrakontrollen är utformad på ett sådant sätt att de minsta i huset inte lägger mer tid på att leka än de borde. Men de kan också användas för att få information som kan vara användbar för dig, som hur länge du har använt konsolen, vet exakt vilka spel du lägger mer tid på osv.

Dessutom kan den vara intressant att använda så att ingen rör vid konsolen när du inte är framme. Tilldela bara en låskod, och även om funktionen inte är designad för att göra det kommer den att fungera för dig.

Alla dessa kontroller är tillgängliga via Nintendos app för föräldrakontroll för iOS och Android, med vilka vi kommer att berätta allt om hur du använder och konfigurerar dem på sistone.

Om du kan förstå japanska, ändra region

Nintendo Switch har inga regionbegränsningar , på vilken konsol som helst kan du installera spel och applikationer som körs i andra länder, såsom USA eller Japan, om du till exempel bor i Spanien.

För att göra detta behöver du bara komma åt det angivna innehållet, vilket innebär att antingen skapa ett extra konto, som du också ställer in på konsolen, eller tillfälligt ändra region i dina Nintendo-kontoinställningar.

Det kanske låter som inget kul alls, men om du kan japanska kan du verkligen det komma åt japansk onlinebutik och demos som kommer ut först i det här landet eller aldrig når resten av världen direkt. Eller spel som körs på Nintendo Cloud Streaming och som inte är tillgängliga i alla länder.

Relaterade artiklar

Back to top button