Knep för bättre videoinspelning på iPhone –

Spelar iPhone-modellen du väljer någon roll?

Det är klart att den bästa iPhonen, både för videoinspelning och allt annat, alltid kommer att vara det färskaste och banbrytande (För närvarande iPhone 12 Pro Max). Och vad kan jag förneka, det är också den dyraste. Om du tycker att investeringen lönar sig både för att spela in bra videor och för att skaffa andra teknologier ser vi inget fel i att rekommendera att du skaffar den mest avancerade enheten för tillfället och till och med uppdaterar den årligen om dina behov kräver det. Det skulle vara absurt att påstå att endast med denna typ av iPhone kommer du att få fantastiska resultat.

Jobba med oss vilken iphone som helst du kan få fantastiska resultat på videonivå. Inspelningskvaliteten, såväl som element som stabilisering eller stödda videoformat, kommer att försämras när du hoppar generationer tillbaka. Men sanningen är att med nycklarna som vi ger i den här artikeln har du inga problem att få resultat som kan vara användbara även i en professionell miljö.

Det är alltid bra att lägga till tillbehör till din iPhone

Det finns en lista över iPhone-kompatibla tillbehör, några till mycket populära priser, som kan förbättra kvaliteten på dina videor. Behövs de? Tja, uppenbarligen inte, men allt hjälper, och att ha element som de vi lyfter fram nedan kommer att ge ett mycket viktigt plus till slutresultatet.

Stativ och/eller stabilisator

Handskriven videoinspelning, trots iPhones goda stabilisering, är inte alltid den bästa idén. Oavsett hur bra vår puls är kan det alltid bli lite skak i bilden, vilket förutom att försämra kvaliteten på resultatet kan orsaka irritation vid visning. Om vi ​​även lägger till möjligheten att spela in i ogynnsam terräng, som en stenig väg eller viss instabilitet, blir behovet av ett stativ mer uppenbart.

Det mest grundläggande vi kan hitta är stativ … Vi kan hitta dem till riktigt låga priser, och även om deras kvaliteter inte är desamma som de dyraste, kan de vara mer än tillräckligt för att ha fullständig stabilitet och lägga till ovanstående till slutresultatet. Det finns också några kardan , känd på spanska som stabilisatorer, som ger många extra funktioner för inspelning när du byter plan, zoomar in eller ut och panorerar med professionella rörelser. Ja, de är dyrare, men om du tror att du behöver investera i dem kan du få ut mycket av det.

Stativ iPhone

Linser för att få olika bilder

IPhone erbjuder alltmer fler linstyper i sina bakre kameror. Utöver det klassiska vidvinkelobjektivet kan vi även se teleobjektiv och ultravidvinkelobjektiv. Självklart kan du inte ändra dem eller köpa ett objektiv som ger samma kvalitet som den ursprungliga integreringen, men du kan ta till externa element som ger en annan typ av bild.

Det finns linssatser som vi insisterar på inte kommer att leverera den utmärkta kvaliteten som om de vore integrerade, men som kan ge intressanta och till och med roliga synpunkter. Från ultravidvinkel till fisheye eller titthål. De kan köpas för lite pengar, och metoden att installera dem på en iPhone är extremt enkel: det finns alltid en klämma eller krok som fästs på den bakre kameramodulen och fästs.

Lentes Selvim

Försumma inte ljudet

Videon är bilden, ja, som vi såg med de tidigare tillbehören. Men det är också ljud, och om du inte tar bort den delen när du redigerar och lägger till musik eller andra effekter, kommer det att vara till stor hjälp att ha en bra mikrofon som fångar ljudet av videon på bästa sätt. Iphone är inte dålig, men den kan inte sägas vara bäst om du vill ha kvalitetsvideo.

Som med allt kan vi hitta olika priser. Beroende på vilken typ av video du vill spela in, kommer den ena eller den andra att fungera för dig. Om en person talar kan du använda en lavaliermikrofon, som till och med kan kopplas in i själva iPhonen. Även om du även kan använda en bordsskiva om du tänker spela in inomhus eller i fast position. Att få en högre eller sämre kvalitet beror på hur mycket du vill investera, men det rekommenderas att göra även minimala investeringar i detta.

Mikrofon

Städmaterial behövs också

Detta kan tyckas vara det mest oersättliga vi har kommenterat, och även om det inte har något att göra med att förbättra videokvaliteten, så är det i slutändan det. Att bära dåligt underhållen inspelningsutrustning, i det här fallet iPhone, kan påverka resultaten. Linserna kan vara immiga eller smutsiga av dammpartiklar. I värsta fall kan den kvarvarande smutsen till och med komma in, och den enda utvägen är att gå igenom den tekniska supporten. Även med yttersta försiktighet kommer smuts eller damm oundvikligen smyga sig in.

Av denna anledning kommer det alltid vara bra att ha med sig ett paket våtservetter eller torra trasor som du kan använda för att rengöra både linserna och resten av enheten, inklusive skärmen. Det är viktigt att de inte avger ludd eller använder slipande vätskor eftersom de kan skada enheten. Vår rekommendation i det här fallet, trots att det finns många mycket effektiva alternativ, är att använda samma rengöringsprodukt som Apple använder som kan hittas för en liten peng och innehåller en icke-slipande vätska som har testats för att slutföra rengöringsuppgiften.

Limpieza produkter från Apple

Om du fotograferar utomhus, använd en bra ryggsäck.

Om du använder din iPhone för att spela in video utomhus behöver du inte bära med dig så många saker som du skulle göra när du spelar in med professionella kameror. Men om du är klar med något av tillbehören vi nämnde ovan, särskilt stativ, behöver du något för att transportera dem bekvämt och utan risk för skador.

Det finns flera ryggsäckar som kallas teknik som hjälper dig att transportera alla dessa föremål på ett säkert sätt, med vadderat inre utrymme, tillräckligt med utrymme för att till och med bära en bärbar dator och fickor för förvaring av kablar och laddare. Återigen, vi hittar många alternativ, och beroende på dina behov och vad du bär med dig kan du kanske hitta det ena eller det andra användbart. Nedan hittar du våra rekommendationer för valuta för pengarna.

Telefoninställningar du bör kontrollera

Förutom de tidigare nämnda tillbehören finns det vissa justeringar och aspekter som måste beaktas för att kunna spela in den bästa videon och som är direkt relaterade till själva iPhonen. I de följande avsnitten kommer vi att berätta de viktigaste sakerna.

Uppdatera alltid din iPhone

Ios Operativsystemet uppdateras då och då med funktioner som är intressanta i större eller mindre utsträckning. Prestandaförbättringar, buggfixar, säkerhetskorrigeringar, visuella och funktionella innovationer … Det anses alltid vara relevant att uppdatera iPhone till den senaste versionen som finns tillgänglig för allt detta, samt att spela in den bästa videon.

Även om detta inte är vanligt med alla utgåvor, finns det tillfällen då Apple implementerar nya funktioner eller förbättringar genom programvara för videoinspelning. Därför, om du vill vara säker på att du alltid har den senaste versionen för din iPhone i detta avseende, är det bäst att hålla den uppdaterad. Kom ihåg att du kan söka efter väntande uppdateringar i Inställningar> Allmänt> Programuppdatering.

Buscando Update watchOS iPhone

Kontrollera dina videoinställningar

Om du går till Inställningar> kamera du kommer Hitta olika alternativ för att anpassa iPhone-kameragränssnittet. Nedan beskriver vi vilka, enligt vår åsikt, du bör titta på för att spela in video med högre kvalitet:

  • Videoinspelning: i den här inställningspanelen hittar du alternativet att ändra upplösningen för de inspelade videorna. Ju högre bildrutor per sekund (fps) och ju högre upplösning, desto bättre blir videorna. Kom ihåg att vi väljer 4K, 1080p och 720p i ordning från bäst till sämst.
  • HDR-video: Om din iPhone har det här alternativet hittar du det i den tidigare videoinspelningspanelen, ett format som förbättrar 10-bitars dynamiskt omfång och låter dig spela in i Dolby Vision.
  • Stereo ljudinspelning: Om du inte har en mikrofon som de vi rekommenderade ovan, rekommenderas det att du aktiverar det här alternativet för att kunna spela in ljud från video med högre kvalitet i ett format som stereo, vilket är mycket mer realistiskt än “mono” . …
  • Netto: När du aktiverar det här alternativet kommer ett rutnät att dyka upp i kameragränssnittet, vilket kommer att vara mycket användbart för att konfigurera de plan som du tänker spela in, och kan även fungera som en guide så att du inte spelar in med din iPhone lutad.

Justerar Cámara iPhone iOS

Det bör noteras att eftersom videorna du spelar in kommer att vara av högre kvalitet, de kommer också att ta mer plats. Av denna anledning rekommenderas det att du har tillräckligt med ledigt lagringsutrymme på din iPhone, annars är du kontrakterad för en iCloud-plan.

Leta efter specialiserade appar förutom inhemska

Vi har redan pratat med dig om ett annat ämne om iPhone-kameraappar. Och, som du kanske har gissat, kan du ladda ner andra verktyg för att ta foton eller filma på din iPhone förutom Camera-appen, som redan är installerad som standard. Många av dem erbjuder ytterligare fördelar, som möjligheten att skapa en serie förinställningar och modifieringar inifrån själva kameran, vilket gör att du kan klämma in mer linsmaskinvara än vad Apple tillåter. Vi uppmuntrar dig att kolla in artikeln vi länkade till för mer information, men om du vill att vi ska berätta vilka tre som är de bästa tycker vi är följande:

ProCamera.

Fundera på var du ska presentera resultaten

Vi vet inte vilken typ av videor du vill spela in och vad ditt mål är med dem. Om du ska lägga upp dem på sociala medier, använd dem professionellt för ditt arbete, eller bara vill lämna dem att dela med dina nära och kära. Hur som helst rekommenderar vi att du alltid överväger destinationen för denna video, eftersom du inte behöver spela in samma om den är avsedd för Instagram eller YouTube, där bildformaten är helt olika, vilket ändrar perspektivet för video.

Det är också viktigt att komma ihåg det bra videoredigering kan göra mirakel många gånger. Det finns många appar för detta, från den enklaste gratis inbyggda iMovie på iPhone till den professionella Final Cut Pro som är tillgänglig för Mac i kassan. Därför är rådet i slutet detta: du planen din idévideo är bra , redan från början föreställa sig vad det slutliga resultatet ska bli.

Relaterade artiklar

Back to top button