Knep för att förbättra Wi-Fi på långsamma anslutningar –

Varför bra Wi-Fi är viktigt

Det faktum att antalet datorer vi ansluter till Internet har ökat markant de senaste åren gör det nödvändigt, mer än någonsin, att ha bra wifi-nätverk … Många av dessa enheter har inte kabelanslutning som andra enheter, till exempel en dator.

Var vänlig och uppmärksamma att fler enheter vi är anslutna till Internet, desto fler problem kan vi drabbas av. I slutet av dagen är bandbredden begränsad och beroende på hastigheten vi förhandlat fram kommer vi att ha en mer eller mindre snabb anslutning. Ju mer begränsat det är, desto mindre utrustning kan vi samtidigt ansluta till nätverket och ha bra kvalitet.

Om vi ​​vill att allt ska fungera korrekt, så att vi kan använda alla typer av enheter med bra hastighet, och anslutningskvalitet och stabilitet, måste Wi-Fi fungera så bra som möjligt. Ibland kan avbrott uppstå som stör den normala driften av nätverket. Därför är det bekvämt att ta hänsyn till vissa aspekter.

Knep för att förbättra Wi-Fi

Vi kan nämna några tips eller tricks för att förbättra den trådlösa anslutningen. Därmed garanterar vi att Wi-Fi fungerar så bra som möjligt, att alla uppkopplade enheter håller god kvalitet och att det inte är några problem vid användning av olika program med tillgång till nätverket.

Flytta din router

En av de viktigaste sakerna att tänka på för att Wi-Fi ska fungera korrekt är routerns position … Det är mycket viktigt att kunna täcka en så stor yta som möjligt med bästa möjliga prestanda. Det är här användarna ofta gör misstag som gör anslutningen tung och saktar ner.

Vi rekommenderar att du placerar enheten i centralt läge Hus. På så sätt kan vi fördela signalen så bra som möjligt. Undvik isolerade områden som är täckta av väggar eller väggar. Det är också ett misstag att placera den bredvid andra elektroniska enheter som kan orsaka störningar.

Det är också intressant att det är inne upphöjd position … Man ska till exempel inte sätta den i den nedre delen av möbeln. Det är bättre att stå högre, eftersom det fördelar Wi-Fi-vågor bättre.

Använd förstärkare

Ett annat sätt att förbättra Wi-Fi är att använda Förstärkare … Det finns många enheter vi kan använda för att förbättra täckningen. Vi kan ringa PLC:er, repeatrar, Wi-Fi Mesh-system … De tillåter oss alla att flytta en anslutning från en punkt till en annan samtidigt som vi försöker hålla högsta möjliga hastighet.

Därför rekommenderar vi att du köper en trådlös förstärkare för att förbättra kommunikationen i vårt hem. Vi måste välja vilken som passar våra behov bäst, eftersom alla inte täcker samma yta och inte alla ger samma hastighet. När vi förbereder installationen kan vi få bästa trådlösa prestanda i vår utrustning.

Håll din firmware uppdaterad

Det är naturligtvis också viktigt att vår utrustning uppdaterad … Å ena sidan kommer vi att undvika eventuella problem som kan uppstå. Men vi kommer också att uppnå bättre prestationer. Firmware är en grundläggande del av en router. Om vi ​​använder en föråldrad som inte har uppdaterats på flera år kan den ha problem som påverkar prestandan.

Därför ger vi råd uppdatera alltid din router … Hur vi gör detta beror på den specifika modellen, även om detta vanligtvis görs från själva enheten. Vi kan logga in via standardgatewayen (vanligtvis 192.168.1.1) och leta efter lämpligt alternativ där för att uppdatera routerns firmware.

Skydda enheter

Säkerhet detta är en mycket viktig faktor som vi måste stödja på alla nivåer. Det spelar ingen roll vilken typ av enhet vi använder eller operativsystemet. Detta måste givetvis även appliceras på routern. Vi måste alltid hålla honom säker, helt säker.

Något viktigt är att använda starka och komplexa lösenord … Vi måste skapa en stark nyckel för både routern och det trådlösa nätverket. Detta lösenord måste innehålla bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialtecken. Det måste vara helt slumpmässigt och unikt.

Men det är inte bara nyckeln vi använder som spelar roll, utan även krypteringen. Wi-Fi-nätverk tillåter att olika typer av kryptering används för att skydda dem. Vi måste undvika föråldrade tekniker som WEP.

Sätt på det högra armbandet

Moderna enheter tillåter oss att ansluta via 2,4 GHz och 5 GHz-banden … Var och en av dem är bättre vid en viss tidpunkt. Den första är idealisk för att ansluta när vi är långt från routern eller det finns hinder som kan försvaga signalen. Den är mindre känslig för avstånd, men ger en lägre hastighet. Å andra sidan är 5 GHz-bandet mer känsligt för avstånd, men det ger oss mycket snabbare hastigheter.

Därför måste vi alltid välja vilket sortiment vi ska välja. Om Wi-Fi är långsamt kan det bero på fel band. Vi kan försöka testa hastigheten på vart och ett av banden och ta reda på vilket som fungerar bäst under våra förutsättningar.

Byt kanal

Ett annat knep som vi kan ta hänsyn till för att förbättra Wi-Fi är byta kanal … Vi har många av dem, men om vi använder en överbelastad kan vi få problem med att navigera rätt i nätverket och uppnå bra hastigheter.

Detta kan hända om vi är i en byggnad med många routrar i närheten. Om det är anslutet till en mycket upptagen kanal kan detta leda till problem för våra enheter när de använder nätverket.

Hur man ser om Wi-Fi inte fungerar

Vi har sett några knep förbättra wifi … Nu ska vi se några intressanta punkter för att se om det trådlösa nätverket kan fungera fel. På så sätt kommer vi att veta hur vi upptäcker problem och åtgärdar dem så snart som möjligt.

Hastighetstest

En av de mest effektiva metoderna vi kan ta hänsyn till för att ta reda på om Wi-Fi fungerar bra eller inte är att prestera hastighets test … Därmed kan vi jämföra hastigheten som når oss med vad vi fått. Vi kan också jämföra detta med kabelhastighet.

Om vi ​​ser att det som kommer till oss är lägre än det borde kan vi alltid optimera den trådlösa uppkopplingen. Vi kan ha en felkonfiguration, vi installerade fel router etc. Vi kan ta hänsyn till de knep som nämnts tidigare.

Mycket hög latens

Ett annat tecken på att Wi-Fi inte fungerar korrekt är när dröjsmål för hög. Detta kan i hög grad påverka att spela onlinespel eller använda vissa applikationer, till exempel videosamtal. Det är alltid önskvärt att hålla ping så låg som möjligt, och i trådlösa nätverk är detta ibland inte möjligt.

Simning snitt

Vi kan också möta simskärningar … Till exempel, när vi tittar på en strömmande video kan vi märka att den hela tiden kopplas från och inte laddas snabbt. Detta kan bero på dålig trådlös anslutning.

Vi kan också ha märkt problem med att ladda något eller besöka webbsidor. Om vi ​​märker att nedladdningen avbryts eller att internet tar för lång tid att ladda, är det möjligt att vår anslutning inte fungerar korrekt.

Wi-Fi-kontakter

Det sista tecknet på att vårt Wi-Fi inte fungerar som det ska är när det permanent inaktiverad … Vi är anslutna till nätverket, och plötsligt ser vi att det är frånkopplat, och vi börjar söka efter nätverk igen.

Detta kan vara ett beläggningsproblem. Det händer ofta att om den inkommande signalen är mycket svag, så finns dessa typer av nedskärningar. Därför är det viktigt att placera routern korrekt och använda förstärkare som kan ge mer stabilitet.

Kort sagt, användningen av Wi-Fi är mycket viktig idag. Ibland kan vi stöta på hastighets- och kvalitetsproblem som är lätta att lösa när du tänker på knepen som nämns i den här artikeln.

Relaterade artiklar

Back to top button