Knep för att få en bättre bild av din mobiltelefons skärm på stranden –

Problemet är att detta kan vara ett problem. titta på pekskärmen i solen kolla in något enkelt som mobilaviseringar. Skyldig? solljus som träffar terminalpanelen gör det nästan omöjligt för oss att se innehållet väl. Därför ska vi förklara hur du ska gå tillväga när du tar din telefon till stranden och du kan använda den utan problem.

Hur man ser en mobiltelefon i solljus

Det är klart att att gå till stranden oundvikligen kommer att försämra kvaliteten på skärmens synlighet i solen. Och även om, lyckligtvis, moderna mobila enheter är kapabla automatisk ljusstyrkakontroll så i vissa mer extrema situationer kan de maximera det för att uppnå större synlighet. Det kommer dock inte att vara perfekt, även om det kommer att vara tillräckligt starkt för att vi ska kunna kontrollera aviseringar eller svara på meddelanden utan att ta blicken från skärmen.

För att ytterligare förbättra din synlighet rekommenderar vi att du köper valfritt antireflekterande skärmskydd. Med detta enkla tillbehör kan vi minimera alla effekter som solljus har på panelen på vår mobila enhet. Dessutom är de lätta att hitta för alla terminalmodeller. På så sätt kan du motverka ljusets effekter ännu mer.

Ett annat alternativ, även om det inte är det bästa, skulle vara använda tillgänglighetsinställningar att vissa smartphones behöver invertera färger. Det vill säga, med dessa förändringar kommer vi att bättre kunna skilja mellan elementen i terminalpanelen, men färgerna kommer att ändras och kommer inte ha så mycket med verkligheten att göra. Det är dock viktigt att veta detta, eftersom det kan vara ett bra beslut någon gång.

Alla skärmar agerar dock inte likadant framför solen, eftersom detta också beror på deras teknik. Till exempel, AMOLED-teknik presterar generellt mycket bättre i ljus än IPS-teknik. Det vill säga om du har en mobiltelefon med en sådan panel har du tur. Eftersom du kommer att påverkas mindre av solens strålar kan du enkelt använda din mobiltelefon på stranden.

Och vi kan inte glömma att de mest avancerade solglasögonen filtrerar ljus för att skydda oss från UVA- och UVB-strålar. Dessutom, när de polariseras, minskar de ljusstyrkan. Om du är van vid att använda din mobiltelefon med solglasögon bör du därför vara försiktig så att de inte tillhör den här typen. Främst för att mobilskärmar vanligtvis är polariserade för att förbättra synligheten. När vi tittar på panelen kommer vi alltså att se den väldigt mörk, vilket vi kommer att uppnå dubbel polarisationseffekt Bilder.

Relaterade artiklar

Back to top button