Klagomål om de första AirPods Max och deras batteri –

Överdriven förbrukning av AirPods Max

På den tiden fanns det kontroverser om avsaknaden av en knapp för att stänga av AirPods Max, eftersom det verkligen inte är möjligt, men de går in i ett allt lägre förbrukningsläge. Det aktuella klagomålet härrör dock inte från detta, eftersom användare av dessa hörlurar mest hävdar att de kan njuta av mer autonomi från hörlurarna när de konsumerar innehåll med dem. Enligt Apple ska autonomin vara tillräcklig för att spela upp till 20 timmars kontinuerligt ljud, men det verkar som om denna punkt i många fall inte uppnås.

Om hörlurar har funnits på marknaden länge och de användare som påstår har stor erfarenhet av dem kan vi säga att detta beror på uppenbart och naturligt slitage på batteriet, men så är inte fallet. AirPods Max släpptes i december, och även om det måste sägas att de, precis som alla andra enheter, kräver några dagars kalibrering, verkar det i slutändan inte vara orsaken. Det är också slående att, enligt dem, förekommer överdriven konsumtion med alla typer av uppspelning: högkvalitativ musik, medium kvalitet, filmer, videor …

Goda nyheter om detta

Även om det inte finns några problem på generell nivå, vilket Apple till och med var tvungen att erkänna, är det tydligt att med en handfull befintliga klagomål finns det redan mer än tillräckligt för att tro att något är fel. Tänk på att tidiga användare av sådana enheter sannolikt kommer att stöta på något slags problem. I värsta fall tar Apple hand om byte som omfattas av garantin eftersom problem inte bör uppstå från användarens missbruk. Å andra sidan kommer de att se till att nästa del av AirPods Max inte har detta problem med batteriförbrukningen.

Sist men inte minst är det fullt möjligt att framtida firmwareuppdatering kommer att helt lösa problemen. Av det som har sagts verkar det inte vara ett designfel hos hörlurarna, eller åtminstone i de flesta fall, så den återstående möjligheten beror på dålig kontroll på programmeringsnivå. Om du fastnar i något av dessa fall rekommenderar vi att du väntar för att se om den här uppdateringen har släppts, och om du känner att problemet är mycket synligt rekommenderar vi att du kontaktar teknisk support direkt och förklarar problemet i detalj så att de kan föreslå en lösning för dig som, som vi sa, ska täcka garantin och därför vara gratis.

Relaterade artiklar

Back to top button