Kelekona utvecklar en flygbuss för 40 personer –

Alla typer av konstruktioner finns för denna nya typ av fordon. Däremot en New York startup Kelekona presenterade något radikalt annorlunda än resten, för medan andra företag erbjuder femsitsiga modeller, visade Kelekona en modell som rymmer upp till 40 personer. Dessutom kan den även användas för att transportera gods med en lyftkapacitet på 4.540 kg.

Mycket teknisk och sofistikerad maskin

När det gäller de tekniska egenskaperna för denna typ av projekt är de följande: det kommer att använda ett 3,6 megawatt batteri, som kan bytas ut och laddas på mindre än en timme. 80 % av dess vikt (cirka 13 600 kg) är batterier. Det skulle ha en kapacitet 40 personer eller 10 000 200 pund, och når hastigheter på upp till 100 mph. Du kommer att behöva flyga i cirka XNUMX miles per timme innan du kan luta dig mot lyftkroppen. Dessutom behöver du inte skapa ny infrastruktur, eftersom traditionella heliportar kan användas.

För att lyfta sig från marken kommer denna bil att använda fyra rotorer med två elektriska fläktar på varje sida, vilket ger tillräckligt med kraft för att uppnå hög hastighet. Som företaget självt nämner kunde avståndet mellan Los Angeles och San Francisco täckas på mindre än en timme.

Flygegenskaper

När de nådde flyghöjden lutade dessa fläktar framåt för att påbörja planflygning. Dessutom är en annan egenskap som skiljer detta Kelekona-projekt från andra företag att det andra flygplanet använder enorma vingar för att glida, medan Kelekona drar fördel av sin design för att hålla sig högt. utan förlust av effektivitet.

Flygkroppen är tjock, platt och mycket bred, med en droppformad sidoprofil och en rund front. Formen är platt i botten, medan den upptill tenderar att vara kupolformad, vilket gör den till en lyftyta. Resultatet är ett stabilt utseende som håller avstånd och påminner lite om luftskepp.

flygbuss

Under 2019 började ett mångsidigt team bildas som utgör detta projekt. De har alla olika ursprung. Till exempel har en av ingenjörerna erfarenhet av Tesla så det är intressant att kunna prata om batteritekniken han arbetade med, och speciellt detta förhållningssätt till det flygande batteriet.

Relaterade artiklar

Back to top button