KB5004760 Patch för Windows 10: Felsök PDF-problem –

Windows nöduppdateringar uppstår vanligtvis bara när ett ganska allvarligt fel inträffar som påverkar många användare eller påverkar funktionen hos andra program i operativsystemet. Den här nya uppdateringen är den sista och påverkar direkt de PDF-läsare som användare använder för att öppna dessa typer av dokument.

KB5004760: Lös problem med att öppna PDF

Den här nya patchen kom vid fel tidpunkt för att lösa flera problem som Microsoft ansåg vara ganska allvarliga. Uppdateringen åtgärdar ett problem som förhindrar att PDF-filer kan öppnas med Internet Explorer 11 , eller något annat program baserat på 64-bitarsversion av WebBrowser Control … Naturligtvis är det väldigt få användare som öppnar PDF-filer med Internet Explorer, men det finns många tittare, särskilt OpenSource, baserat på denna andra motor. Som tur är är allt tillbaka till det normala.

En annan bugg fixad i denna patch är renderingsproblem … PDF-filer med grå bakgrund kunde endast visas korrekt om vi hade Adobe Acrobat-plugin installerat. Nu efter att ha installerat den här uppdateringen fungerar allt bra igen.

Dessutom fixar patchen även några andra buggar för att förbättra uppgiften att öppna PDF-dokument i operativsystemet.

Tyvärr gick denna nya patch inte igenom utan problem. Tillsammans med detaljerna har Microsoft publicerat en serie misstag som kan visas på datorer som har den här nya snabbkorrigeringen installerad. Till exempel kanske japanska IME-tangentbord inte anger vissa tecken, och handgjorda ISO:er som inkluderar denna patch kan ha den klassiska kanten borttagen och inte komma med Edge Chromium installerat.

Hur man installerar patchen. Jag måste göra det?

Förutom att den här patchen är utfasad, är valfritt. Det första att tänka på är att om vi inte har stött på några av de problem som är markerade som fixade, finns det inget behov av att installera uppdateringen eftersom det inte kommer att göra någon nytta.

Denna uppdatering är tillgänglig för alla användare. från Windows 10 version 1903 till den senaste 21H1. Den är inte heller programmerad att levereras via Windows Update, men vi måste komma åt den här länken, Microsoft Update-katalogen, för att ladda ner och installera den manuellt.

Patch KB5004760

Dessa korrigeringar kommer också att inkluderas i Microsofts nästa kumulativa patch som kommer ut nästa tisdag (13 juli) patchar. Samtidigt kommer denna nöduppdatering hjälpa oss att lösa de problem som kan uppstå när vi öppnar den här typen av dokument på vår PC.

Relaterade artiklar

Back to top button