Kaspersky samarbetar med EclecticIQ för hotintelligens

Kaspersky har börjat erbjuda hotintelligenstjänster till företagsanvändare som använder EclecticIQ-plattformen. Tack vare det nya samarbetet kommer EclecticIQ-kunder att kunna få tillgång till Kaspersky Threat Data Feeds, APT Intelligence Reports och Threat Lookup-tjänsten, lära sig om de senaste cyberhoten och utveckla skydds- och svarsåtgärder.

I en undersökning av IT-säkerhetsledare av Kaspersky sa nästan hälften av CISO:er att den svåraste positionen att anställa är en cyberhotsunderrättelseanalytiker. Bristen på människor som arbetar inom detta område ökar arbetsbördan för befintliga experter avsevärt. Kaspersky började samarbeta med EclecticIQ för att hjälpa hotintelligensanalytiker att samla in tillräckligt med information från en enda ingångspunkt istället för att söka och matcha olika källor.

EclecticIQs hot intelligence-plattform (TIP) samlar in intelligens från öppna källor, kommersiella leverantörer och industripartners och gör den tillgänglig från en central källa. Hot- och SOC-analytiker kan också få den senaste informationen om cyberhot här. På så sätt kan analytiker snabbt ingripa eller stoppa hot med hjälp av befintlig säkerhetsinfrastruktur.

Med denna integration kan användare som kan utnyttja Kasperskys hotintelligens komma åt de senaste hotdataströmmarna, söka online tidigare hotintelligens i Kaspersky Threat Lookup, som innehåller petabyte med information om hot, lära sig om juridiska objekt och deras relationer och använda avancerade grupper. tillgång till Kaspersky APT-underrättelserapporter som beskriver metoder, taktik och verktyg.

Ytterligare tjänster via Fusion Center

EclecticIQs cyberhotsintelligenceanalytiker kommer också att använda denna data för att tillhandahålla ytterligare tjänster till sina kunder via Fusion Center. Fusion Center erbjuder intelligenspaket baserade på specifika ämnesgrupper. Således ger det kunderna relevant information om cyberhot som samlats in från ledande källor som utsetts för dem från en enda punkt.

“Vi är glada över att kunna erbjuda vår hotintelligence-tjänst till EclecticIQ-kunder”, säger Veniamin Levtsov, Vice President för Kaspersky Corporate Business Unit. EclecticIQ tillhandahåller säkerhetsintelligens till företag och regeringar, särskilt till finanssektorn. Kaspersky Threat Intelligence-tjänster erbjuder skräddarsydda data som hjälper företag att skydda sig själva. Med detta samarbete kommer våra kunder att lättare få tillgång till uppdaterad och tillförlitlig analys av det globala hotlandskapet.” sa.

Pim Volkers, vice vd för EclecticIQ, sa: “EclecticIQ arbetar ständigt för att ge analytiker för cyberhotsintelligens de bästa möjliga verktygen. Tack vare detta samarbete med Kaspersky kommer vi att kunna erbjuda våra kunder en mängd olika integrationer som gör det möjligt för team av analytiker att få tillgång till intelligens på hög nivå. Med vår egen hotintelligence-plattform kommer företag att kunna genomföra mer djupgående och informerade analyser.” sa.

Relaterade artiklar

Back to top button