Kanye West slår Apple Music-rekord igen, fortfarande ingen “Donda”-släpp

Kanye Wests “Donda”-album har ett annat releasedatum, plus rykten om fler produktionsförseningar, men under tiden toppade dess andra livestream Apple Music-listorna.

Det första Kanye West “Donda” livestream-evenemanget på Apple Music slog rekord för streamingtjänsten, med cirka 3,3 miljoner människor som tittade den 22 juli. Nu ska dock hans andra livestream den 5 augusti slå det med 5,4 miljoner tittare.

Enligt källor säger att West, förutom den höga tittarsiffran, kan ha tjänat 7 miljoner dollar på försäljning av varor.

Det ursprungliga liveevenemanget var tänkt att vara lanseringen av Wests tionde studioalbum, “Donda”, men det dök inte upp. West själv dök inte upp till den händelsen förrän nästan två timmar in i den, och sa sedan ingenting.

“Donda” troddes sedan släppas följande dag, den 23 juli, innan källor sa att den flyttades till den 6 augusti. Den flyttades senare till den 7 augusti.

Det rapporterades då att West fortfarande arbetade på albumet. Nu, enligt , kan det arbetet vara mer omfattande än att redigera eller mixa. En nu borttagen tweet från rapparen Kaycyy, som jobbar på “Donda”, sa att “Vi flyttar till en annan stadion.”

“Donda” kommer sannolikt inte att ha ett Spinal Tap-liknande omslag, men det här är alla detaljer hittills på iTunes

Som synes höll West inte bara Apple Music livestream-evenemang på Mercedes-Benz Stadium, han arbetade faktiskt med albumet där.

Samtidigt hävdas det att minst ett spår från Donda släpptes på ryska Yandex Music-tjänsten. Den verkar dock inte vara tillgänglig i skrivande stund.

Apples iTunes Store annonserar nu Kanye Wests kommande “Donda”-album som släpps den 13 augusti.

Relaterade artiklar

Back to top button