Kan jag använda PS5 Dual Sense på PS4? –

Bisarr kompatibilitet

YouTubern Midnight Man utnyttjade det faktum att kontrollspaken redan var till försäljning i USA och köpte enheten för att börja studera den, förvånad över att hitta en funktion han inte alls hade förväntat sig. Dessutom lugnade det förresten hans PS5-lust lite då han kunde använda den nya handkontrollen på sin nuvarande konsol, dock gick inte allt som förväntat.

Först försökte han ansluta Dual Sense för PS4 genom en USB-kabel med negativ och sedan försökte han en trådlös bluetooth-anslutning, som även om det gjorde det möjligt för honom att hitta kontrollern i anslutningsmenyn, kunde han inte upprätta en anslutning. anslutning på kortast möjliga tid.

Men det mest intressanta hände när han försökte göra samma sak med sin gamla och älskade PlayStation 3. I det här fallet fungerade handkontrollen perfekt när den var ansluten, och den gjorde samma sak när den var ansluten trådlöst. Det enda alternativet som inte fungerar är PlayStation-knappen.

Hur man använder Dual Sense på PS4

Lagen lurar. Även om det inte finns något direkt sätt att få Dual Sense att fungera på PS4, har vissa avancerade användare lyckats få det att fungera på ett extremt enkelt och effektivt sätt. De behövde bara ansluta den till en PC eller Mac via USB och använda den Fjärruppspelning fungera. Uppenbarligen inte det mest bekväma eller effektiva alternativet, men det håller vad de lovar.

Varför händer det här?

Det är tydligt att detta är ett sätt att styra användaren på rätt väg. Fil. Dual Sense låter dig använda vissa funktioner i nästa generations spel som kommer att tvinga dig att använda den här fjärrkontrollen, och med vetskapen om att många spel kommer att kräva en av dessa kontroller vill Sony undvika förvirring om vilken fjärrkontroll som används när du spelar.

Och självklart skulle jag inte vilja väcka några tvivel om varför PS4-spelet inte kan spelas med Dual Sense ansluten till konsolen. Utan tvekan kom mer än en användare på denna idé.

Relaterade artiklar

Back to top button