Kan inte ringa från Xiaomi mobiltelefon: möjliga lösningar –

från Xiaomi vi tittade på nästan allt. MIUI batterispartrick, fixa kamera, skärm, prestanda eller någon komponent som kan misslyckas i din kinesiska mobiltelefon, och vi har till och med sagt till dig vad du ska göra om din smartphone inte ens slår på. Men vad händer om problemet är att det är det kan du inte ringa från din mobil?

Orsaken till detta problem är vanligtvis svår att hitta, men om du försöker någon av följande lösningar som vi föreslår, kommer du att hitta en ledtråd som låter dig ring normalt från din Xiaomi-smarttelefon.

Har du problem med dubbla SIM-kortplatser?

Som regel nästan allt Xiaomi Smartphones är kompatibla med dubbla SIM-kort, så det första du behöver göra är att kontrollera om problemet är med en eller båda av dem genom att placera ett kort i var och en av kortplatserna.

Tillåten uppringning aktiverad?

Om du av någon anledning har aktiverat mjukuppringning i telefonappens inställningar, kommer din mobiltelefon bara att kunna ringa dessa nummer och ringa nödsamtal. Följ dessa steg för att inaktivera det:

Telefonapp> 3-punktsmeny> Inställningar> Samtalskonton> Avancerade inställningar> Fasta nummer> Välj SIM> Inaktivera fasta nummer

Har du aktiverat flygplansläget?

Du kan omedvetet ha aktiverat flygplansläget, vilket du bör veta avbryter alla trådlösa anslutningar på enheten.

För att avsluta det här läget, öppna Xiaomi-genvägsfältet genom att svepa ner från toppen av skärmen, hitta ikonen för flygplansläge och, om den är aktiverad, avmarkera rutan.

Har du täckning?

Om du har valt att mobiltelefonen ansluter till ett specifikt nätverk och den inte erbjuder täckning, du kommer inte att kunna ringa från din Xiaomi … Det är bäst om du väljer det automatiska valet Nätverk.

Inställningar> SIM-kort och nätverk> Mobilnätverk> Automatisk

Om du inte har rapportering , det kan vara ett specifikt operatörsproblem eller att signalen inte når dit du är. Försök att ringa senare eller byt område.

Telefon överbelastning

Det finns tillfällen när telefonen överbelastas och, som ett resultat, överhettning kan förhindra att telefonapplikationen ringer. Detta händer med alla smartphones och lösningen är att stänga av smarttelefonen i några minuter.

Är utgående samtal begränsade?

Detta är något som du inte kan ställa in från själva mobiltelefonen och det beror på din telefonoperatör. Om utgående samtal är begränsade, du kommer inte att kunna ringa någon och du måste kontakta ditt företags supportteam för att ställa in din linje korrekt.

Vad händer om problemet finns i SIM-kortet?

Problemet kanske inte är ditt Xiaomi smartphone men med ett kort som tillhandahålls av operatören. För att testa är allt du behöver göra att ta ut den ur din mobiltelefon, sätta i den i en annan telefon och kontrollera om den fungerar eller inte. Om det fortfarande inte fungerar vet du vad problemet är.

Återställ nätverksinställningar

konfigurerade nätverksparametrar kan vara felkonfigurerad av någon anledning. Du kan återställa dem genom att gå in i inställningsappen, välja “Anslut och dela” och välja alternativet “Återställ Wi-Fi, Cellular & Bluetooth”.

Välj sedan SIM-kortet att agera på och välj alternativet Återställ inställningar längst ned på skärmen.

Telefonens fabriksinställningar

Fabriksåterställning är vanligtvis det sista steget till någon typ av reparation. problemet ligger på din xiaomi … Som du redan vet kommer detta att radera data som lagrats på din smartphone helt, så du måste göra en säkerhetskopia innan du installerar om den senare.

Sökväg att följa: Inställningar> Om telefonen> Återställ och återställ> Radera all data.

Relaterade artiklar

Back to top button