Kan det skada din klocka? –

Du kan duscha med en klocka om du har någon av dessa modeller

Om din Apple Watch blir blöt beror på din klockmodell, och därför beror det också på att du lägger den i duschen. Först och främst bör du veta att alla Apple Watch-modeller är vattentäta, men vissa är mer vattentåliga än andra.

Den första Apple Watch är endast IPX7-certifierad, vilket gör den resistent mot stänk som är typiska för saker som att tvätta händerna eller springa i regnet. Detta i motsats till Apple Watch Series 2, som ger denna modell och alla efterföljande modeller ISO 22810:2010-certifiering och låter dem utöva vattensporter som simning.

Därför, om du har en Apple Watch Series 2 eller nyare, kan du använda din Apple Watch i duschen utan att behöva oroa dig för det, eftersom denna klocka är redo för kontakt med vatten. Men om din modell är en Apple Watch före Series 2, även om den är stänktålig, rekommenderar vi att du undviker vattenkontakt med din Apple Watch när din Apple Watch blir blöt, särskilt från direktkontakt med vatten, enligt instruktionerna. dusch.

Hur är det med vattensporter?

Det är här saker och ting förändras och alla modeller före Apple Watch Series 2 kan inte användas för att spela in några vattensporter. Men med Apple Watch Series 2 kan du använda din klocka för att spela in vattensporter som simning eller surfing, vilket innebär att det maximala djupet som Apple Watch kan nå är 50 meter, vilket är möjligt för sporter som dykning eller dykning. rekommenderas inte.

Om du får din Apple Watch blöt, gör det

Slutligen, om du bestämmer dig för att använda din Apple Watch för att duscha eller utföra någon åtgärd som innebär att du kommer i kontakt med klockan med vatten, rekommenderar vi att du efter att ha slutfört den här åtgärden går till Apple Watch kontrollcenter och trycker på knappen för vattendroppesymbolen, på så sätt , du aktiverar manuellt proceduren som Apple Watch ska följa för att ta bort eventuella spår av vatten som kan ha blivit kvar. Denna process producerar en serie ljud och vibrationer som tränger undan allt kvarvarande vatten som finns kvar inuti klockan. Detta kommer att säkerställa att din Apple Watch är torr efter att du har gått genom vattnet.

Relaterade artiklar

Back to top button