kamerafäste, ljus och mer –

Varför använda en monitorarm?

Att arbeta eller bara njuta av din tid framför skärmen är något du alltid bör göra med komfort. Av den anledningen är det viktigt att ha en bra stol, ett bord där du kan placera alla tillbehör utan att överbelasta dig själv och allt som hjälper dig. uppnå god ergonomi.

För de senare hjälper bildskärmshållare mycket när det gäller att få en bra hållning när du arbetar framför dem eller bara bläddrar i vilken typ av innehåll som helst när du är på semester. Och ja, många bildskärmsstativ låter dig också snabbt och vackert justera skärmens höjd, lutning och till och med panorering, men det finns andra fördelar också.

Som vi sa när vi pratade om att välja en bra monitorarm så hjälper det även när det kommer till att optimera din arbetsyta. Därför kan du, tack vare dem, frigöra viktigt utrymme på bordet, särskilt om dess nedre del är lättare eller om du till och med vill välja ett väggfäste.

Som sagt, det skulle vara en logisk användning för den här typen av tillbehör, men du kan få ut mycket mer av dem med lite fantasi.

Andra skärmarmar är idealiska för innehållsskapare

Kom igen, att använda en skärmmonitorarm är en självklar sak, men vad skulle du tänka om vi berättade att du kan få ut mycket mer av det i andra situationer. Vi ska se några av dem och du får se hur du senare tänker på att köpa en eller flera.

Kamerastöd

Om du är en YouTube eller en streamer vet du att en av de vanligaste slagsmålen har att göra med var du placerar din kamera för att ta bilden eller bilden du letar efter. Detta är inte alltid lätt, särskilt om du under liveframträdanden eller produktioner behöver ändra kamerans position och du vill göra det snabbt.

När det finns tillräckligt med utrymme i rummet är det oftast inte så mycket problem, eftersom du ställer upp kameran på ett stativ och flyttar den dit du vill. Men om så inte är fallet, eller om du är ute efter att optimera det hela, kan en monitorarm vara till stor hjälp. I slutändan fäster du den på bordet, den håller säkert och du kan placera kameran helt enkelt genom att anpassa kulleden.

Det finns de som förlitar sig på 3D-utskrift för att uppnå VESA adapter som kameran sedan fästs på. Detta i sin tur använder en bur med många spärrar som måste fästas väl. Så om du är intresserad kan du skriva ut din genom att ladda upp en 3D-modell eller skapa den från annat material. Det finns många olika lösningar på samma “problem” och är värda att experimentera med.

Dessutom är denna idé också idealisk om du enklare vill få zenitplaner från ett foto eller en video.

Stöd för LED-spotlights

Att hålla kameran i handen är ett sätt att få ut mer av en enkel monitorarm, men inte det enda. Istället för en kamera kan du placera en LED-spotlight på den … Således, tack vare detta, kan du också snabbt och bekvämt ändra dess position efter behov.

Vill du ha mer sidobelysning? Tja, bara ta den till önskad punkt och sedan luta den eller inte som du behöver den. Dessutom, om handen är en av de som har förmågan att stiga och falla, är den ännu bättre.

Mikrofonstativ

Äntligen dessa händer kanske Också används för placering av mikrofoner och återigen ha en mycket effektivare konfiguration när du spelar in podcasts eller helt enkelt under liveframträdanden eller någon annan typ av ljud- eller videoinnehåll.

Det är sant att mikrofonarmar redan erbjuder mycket låga priser, men ibland kan den här typen av lösningar vara mer intressanta eftersom du kan kombinera den med andra och placera dem alla på ett vertikalt stativ som du fäster på bordet. Förutom att stödja mer vikt.

Denna DSLR Video Video Shooter visar vad konfigurationen av denna typ kan vara om du har allt du behöver för att skapa videoinnehåll , från kamera till ljus och ljud.

Relaterade artiklar

Back to top button