Jobbar du hemifrån på sommaren? Lär dig hur du undviker cyberattacker –

Den globala covid-19-koronaviruspandemin har accelererat vissa trender som redan har visat potential men som verkade ta år att bli utbredda. Vi kommer inte att täcka alla, men vi kommer att fokusera på distansarbete. Arbete hemifrån började ofrivilligt, med långa arbetstimmar. Zooma möten eller oändliga chattar i Slack. Men tiden har visat fördelar för både arbetare och arbetsgivare. Den här sommaren, distansarbete är inget undantag och vi ger dig 6 viktiga tips för din säkerhet.

I sommar planerar varannan person att jobba på distans. Genom att dra nytta av det fina vädret och utbyggnaden av högkvalitativa förbindelser, oavsett om det är fiber eller mobil, kommer många att välja att fortsätta jobba borta från storstäder, eller åtminstone inte gå till sina arbetsplatser så länge de får lov. Gör det på det här sättet. … Faktum är att 80% av cheferna låta dina anställda byta bostadsort enligt nyare forskning.

Till ovanstående måste vi lägga till det växande antalet cyberattacker som upptäcks, och denna trend fortsätter att växa också. Användarnas persondatorer är vanligtvis en sårbar punkt genom vilken de kan penetrera ett företags företagsnätverk, så vi måste kunna upptäcka cyberattacker och undvika dem.

Upptäckt av cyberangrepp

Udemy cybersäkerhetsexperter och instruktörer ger oss sex nycklar för att lära oss hur man upptäcker och förhindrar cyberattacker:

IP-kloning

Via meddelande Windows har upptäckt en konflikt i IP-adressen “ vi har blivit varnade för en möjlig angripare som använder ARP-förgiftningstekniker. Detta används främst för att hacka sig in i ett lokalt nätverk och stjäla data som passerar genom det.

Misslyckad inloggning till datorn

“För många ID:n ackumulerades under inloggningsförsöket i användarens säkerhetssammanhang. säkerhet. Försök igen eller kontakta din systemadministratör.” Ytterligare ett meddelande som lyfter fram förekomst av säkerhetsproblem speciellt om säkerhetspolicyn begränsar en inloggning per användarkonto och per dator.

Långsam filsparande eller LAN

“Sänd stormar” , det vill säga det faktum att nätverket är mättat, är ett av sätten som hackare agerar på. Användaren känner sig vanligtvis långsam när han sparar en fil eller går in på en webbsida. Om vi ​​hittar den kan vi få en attack.

Företagsdomän ändras från https till http

Om vi, när vi kommer åt vårt företags domän från en webbläsare, ser att den har slutat använda https-kryptering och nu bara visar HTTP , detta indikerar att åtkomstsäkerheten har minskat och vi kan bli offer för en attack.

Wi-Fi-nätverket fortsätter att ansluta och koppla från

Förutom ett prestandaproblem kan detta innebära routeravautentiseringsattack … Den här typen av attack syftar till att få inloggningsuppgifter på företagets nätverk.

Filer kommer och går

Den sista aspekten som kan hjälpa oss att upptäcka en cyberattack är det mystiska utseendet och försvinnandet av filer från servrar eller datorer. Vi kan också se hur filändelserna för vissa filer ändras med utpressare vara boven i detta fall.

Relaterade artiklar

Back to top button