JingOS, en ny Linux-distro med en estetik som är identisk med iPadOS –

JingOS är en ny Linux-distribution, baserat på Ubuntu skapad av gemenskapen av kinesiska användare med ett mycket tydligt mål: att ta med iPadOS (Apples operativsystem för iPad) till vilken dator som helst. Uppenbarligen delar det här operativsystemet inte en enda kodrad med Apples system, även om utseendet och känslan tydligt visar att dessa utvecklare var mycket inspirerade av detta operativsystem.

huvuddrag

Som vi sa är grunden för detta operativsystem Ubuntu 20.04, den senaste LTS från Canonical-distributionen hittills. Men på den KDE Desktop 5.75 bildades tillsammans med Plasma Mobile 5.20 samt ett antal paket och anpassningsnivåer för att ge det det utseende du vill ha. Naturligtvis säger dess utvecklare att de under de kommande månaderna kommer att ändra detta skrivbord till sitt eget. JDE (Jing Desktop Environment) … Denna distro erbjuder användarna ett mycket snyggt och rent skrivbord, mycket fina ikoner och alla typer av smidiga animationer.

JingOS är speciellt utformat för att fungera på datorer med pekskärm, även om vi kan installera det på vilken dator som helst. Om vi ​​bestämmer oss för att göra detta på en vanlig bärbar dator kan vi simulera användningsgester genom att helt enkelt använda styrplatta … Både utseendet och sättet att använda distron och att navigera genom panelerna är tydligt inspirerade av iPad-systemet.

Som alla distributioner kommer JingOS med standardappar som standard, som en kalender, timer, filer, mediaspelare eller kalkylator. Dessutom, eftersom vi är en komplett Ubuntu-distribution, kan vi installera vilket program eller spel vi vill. Till exempel kan vi installera LibreOffice eller VLC för att fungera med denna distribution som vilken annan standarddistribution som helst.

JingOS gratis nedladdning

Denna Linux-distribution är inte klar än. Det återstår fortfarande mycket arbete för att nå målet för version 1.0 av detta system. Men nyare version 0.6 är den första allmänt tillgängliga versionen av detta alternativ till iPadOS … Det är väldigt viktigt att börja skapa sig ett namn och framför allt så att användarna kan upptäcka och rapportera alla typer av fel.

Vi kan ladda ner denna Linux från webbplatsen. Fungerar på både Intel x86- och AMD64-datorer. Och även för version 1.0 kommer den att vara redo att installeras på ARM-datorer. Dessa ARM-team kommer också att kunna kör Android-appar och spel från version 1.0.

Dess utvecklare insisterar på att JingOS alltid kommer att distribueras helt gratis, och dess applikationskod kommer att publiceras var sjätte månad. GitHub.

Relaterade artiklar

Back to top button