Jimmy JV85 recension: Xiaomis cyklonsugare är kraftfull och EKONOMISK

Vi känner Jimmy mycket bra nu. Vi uppskattade Xiaomi-satellitföretaget med sin JV85 Pro, och under en tid har varumärket vant oss vid produkter av utmärkt kvalitet, mycket kraftfull och med ett avgörande gynnsamt kvalitet / prisförhållande. Och om det kinesiska företaget med toppmodellen lyckades överträffa (åtminstone vid makten) Dyson V11, med JV85 de av Jimmy lovar en sugkraft nästan lika med den som finns i flaggskeppsprodukten från det engelska företaget.

Och det är det faktiskt Jimmy JV85 den kan dammsuga med mer än tillräckligt med kraft även för de smutsigaste ytorna, den är full av tillbehör och kostar nästan 4 gånger mindre än Dyson V11. Men det är inte en perfekt produkt och den kännetecknas av en liten detalj som jag inte alls tyckte om: ett laddningssystem som är för begränsande.

Xiaomi Jimmy JV85 recension

paket innehåll

Förpackningen av JIMMY JV85 den är praktiskt taget identisk med den för Pro-modellen: den är rik och fylld med tillbehör, netto efter den flexibla slangen som är exklusiv för toppmodellen. Förutom huvudmotorn är de i princip närvarande alla borstar som kan vara nödvändigt för städning av ditt hem, men också för olika miljöer.

Här är tillbehöret i paketet:

Hårt rör; Huvudmotoriserad borste; Rulleborste; Anti-kvalsterborste; Mattborste; 2-i-1 spaltmunstycke; 2-i-1 stoppningsmunstycke; Laddningsstativ.

Design och material

Även utformningen av Jimmy JV85 det liknar väldigt mycket den i Pro-versionen, men färgen ändras från typiskt lila till en elektrisk blå (enligt min mening mycket trevlig). Strukturen består fortfarande huvudsakligen av polykarbonat med ett minimalt, modernt och välfärdigt utseende. Byggprocessen är också definitivt hög, och det finns det typiska förreglingssystemet som du kan använda de olika tillbehören som kommer i förpackningen.

Huvudborsten är utmärkt, kännetecknad av en kamdesign som förhindrar att husdjurshår eller hår rullar runt strukturen: och det är en gudom om du har hundar eller katter i huset.

Vikten av Jimmy JV85 är 1,46 kg utan borstar, precis som Pro-modellen, och företagets klassiska grepp fortsätter att vara närvarande, vilket möjliggör mycket bekväm användning framför allt tack vare den speciella formen och en bra viktbalans för hela enheten, som aldrig kommer att tröttna dem som använder den.

I det övre området finns en LCD skärm med vilken du kan hålla kontroll över den återstående batteriladdningen och det sugläge som används, under vilket strömbrytaren och sugströmbrytaren har placerats.

Under den blå kroppen finns också filtreringssystemet, vars hjärta är ett HEPA-13 filter mycket lätt att ta bort, liksom alla andra filterkomponenter och smutsbehållaren: allt kan tvättas under rinnande vatten, men var försiktig så att inte filtret sänks ner och vänta tills alla komponenter torkar väl.

En av styrkorna i Jimmy JV85 är utan tvekan förekomsten av patenterad teknik Horisontell cyklon vilket möjliggör ännu mer effektiv filtrering än företagets tidigare modeller, och som kan fånga upp och behålla upp till 99,97% av partiklarna från 0,3 mikron uppåt.

Sugkraft

Motorn i Jimmy JV85 det är en 500w borstlös vid 100 000 rpm vilket garanterar en sugkraft lika med 185AW: den är mindre kraftfull än Pro, som har en 550W-motor och en effekt på 200 AW, men ändå kan garantera mer än tillräcklig sugning.

Det finns tre suglägen, det kraftfullaste avger a ljud på 82 db, och förutom att påverka den faktiska effekten, påverkar de väsentligt batteriets autonomi: en viktig detalj för dessa enheter, som vi snart kommer att prata om.

När det gäller hantering, inget att säga. Speciellt med den motoriserade borsten Jimmy JV85 glider över ytor vilket är ett nöje, även om det kan ha vissa svårigheter på mattor, vilket kan riskera att trassla om de är för tunna och lätta.

Förutom borsten kan du använda massor av tillbehör som kommer ut i förpackningen, som fungerar även utan aluminiumröret och anslutna direkt till dammsugaren. Till exempel tyckte jag att den lilla motorborsten för att rengöra soffor eller bilen var väldigt bekväm, eller till och med den styva plastborsten som gör att vi kan använda Xiaomi JIMMY JV85 som en handhållen dammsugare.

Batteritid – JIMMY JV85

De Xiaomi Jimmy JV85 levereras med 7 2500 mAh batterierkan garantera en maximal autonomi på 60 minuter om den används utan motorborsten. I verkligheten, å andra sidan, i mina tester lyckades jag komma till 9 minuterjag av autonomi med det mest kraftfulla sugläget, eller a 25 minuter med det genomsnittliga ea 50 minuter med den låga, alltid med den motoriserade borsten.

Och som i praktiskt taget alla exponenter i denna kategori är laddningstiderna ganska långsamma: för full laddning, från 0 till 100% batteri, kan det vara nödvändigt mellan 4 och 5 timmar.

Poängen som mest förbryllade mig är dock laddningssystemet: det är inte möjligt att ladda den elektriska kvasten direkt, och att förse den med energi är ellerköpt för att använda väggfästet. Kort sagt, om du inte vill tränga igenom väggen för att installera stödet kan det vara mer komplicerat att ladda dammsugaren än vad den borde vara. Jag skulle ha föredragit ett direktladdningssystem i batteriet, som bland annat är avtagbart: om du på detta sätt har två batterier kan det ena laddas medan det andra används med dammsugaren. Vad i Jimmy JV85 Det är inte möjligt.

Pris och överväganden

Priset på Jimmy JV85 är 249,00 euro, men jag råder dig att alltid hålla koll på kupongen som du hittar nedan för att aldrig missa några rabatter. Men även till fullt pris är detta en absolut inte dålig siffra, särskilt med tanke på produktens byggkvalitet och sugkraft.

Det är en välbyggd, solid, tillräckligt kraftfull sladdlös dammsugare med cyklon, packad med tillbehör i lådan och med en utmärkt värde för pengarna. Om det inte vore för batteriladdningssystemet, som jag personligen inte kan tänka mig, Jimmy JV85, köpt till det pris som du kan få genom vår kupong, hade det verkligen varit ett bästa köp.

OBS! Om du inte ser rutan med koden eller länken till köpet, rekommenderar vi att du inaktiverar AdBlock.

Xiaomi Jimmy JV85

Köp Xiaomi Jimmy JV85 nu från företagets officiella italienska butik!

Mer mindre ⭐️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button