JBL Soundgear BTA, recensionen av den bärbara högtalaren (foton och videor)

JBL Soundgear BTA recension

JBL Soundgear BTA är en högtalare att bära. Ja, du har rätt. Jag kommer tydligt ihåg att första gången jag hörde talas om den här typen av produkter undrade jag vilken känsla de hade och vem som någonsin skulle vilja ha denna konstiga hybrid, lite högtalare eller hörlurar. Efter en månads användning ändrade jag mig helt och i denna recension försöker jag förklara varför jag blev kär i den här typen av produkt.

Konstruktion och design

JBL Soundgear BTA ser ut som en halvstyv krage för att vila på axlarna. På baksidan finns två flexibla stift som gör att du kan bredda den lite när du bär den, men högtalaren är i princip styv och du måste hålla detta adjektiv i åtanke. I början vill du faktiskt bredda de två armarna mer för att bära den, även med tanke på att det första intrycket är att halsen knappt passar (och jag har inte särskilt stor hals). I själva verket handlar det bara om att vänja sig vid det och förstå hur man bär det: personligen tycker jag att det är väldigt bekvämt att hålla det i handen vid de inre kanterna för att skjuta det längs nacken för att förhindra att plasten motstå huden.

Som sagt, talaren visar sig solid och välbyggd: den nedre delen är i silikonplast, medan den övre är belagd i tyg. Detta val är särskilt lämpligt: ​​när man rör sig händer det relativt ofta att nacken gnuggar mot JBL Soundgear, men att vara i kontakt med tyget är känslan inte obehaglig.

På vänster sida, på utsidan, finns de tre kanoniska tangenterna Volym +, Volym-, Spela / Paus, medan på motsatt sida, till höger, finns Bluetooth-knappen och en skjutreglage som ska hållas ned för att slå på eller från enheten. Högtalaren laddas via microUSB, via en kontakt på baksidan (och täckt av en flik).

JBL Soundgear har en form lite vågig som följer axelns trend: även tack vare denna design bärs högtalaren bekvämt och vikt på 350 gram det kommer inte att vara ett problem alls. Naturligtvis, om du bestämmer dig för att använda den även utanför hemmet, kommer du säkerligen inte att bli obemärkt och folk kommer att tro att du har en konstig toalettstol vilande på dina axlar, men det här är de vanliga riskerna med att vara en pionjär inom området teknologi.

Funktioner och ljudkvalitet

Låt oss börja med de negativa anteckningarna: från ljudkvaliteten kan man förvänta sig något mer, med tanke på att vi pratar om JBL. Kom ihåg, jag fyra förare de gör sin plikt och låter inte hemskt, men något går definitivt förlorat i höjderna och speciellt i botten, som är lite konstgjorda. Mycket bättre mids, mycket mer fängslande och engagerande; äntligen knakar basen lite högt. Med medelhög volym är dock lyssnande i allmänhet roligt och ett inte alltför erfaret öra kommer inte att uppmärksamma fläckar.

Å andra sidan är JBL Soundgears verkliga försäljningsargument rumslighet ljud: känslan är att ditt huvud är nedsänkt i en bubbla av musik, med ljudet som omger dig helt. Det är verkligen en konstig effekt att förklara, som varken kan jämföras med att lyssna med hörlurar eller reproduktion från en klassisk högtalare. Ljudet verkar komma bakifrån och från sidorna och det känns som om det finns en serie högtalare placerade i hästskoform bakom den. Tack vare den utmärkta riktningen av ljudet är det ett nöje att lyssna på spår som adekvat utnyttjar stereoeffekten: du kommer att känna att du är omgiven av en orkester som spelar för dig.

Just för denna stora uppmärksamhet åt rumlighet kan den här enheten avsevärt förbättra upplevelserna i virtuell verklighet: när du sätter på dig headsetet och placerar JBL Soundgear på dina axlar, kommer du att vara helt nedsänkt i den värld du har bestämt dig för att starta dig in i, utan att förlora kontakten med verkligheten (den verkliga, som du fortfarande kommer att höra ljudet av ).

Men bekvämligheten med JBL Soundgear går långt utöver den virtuella verkligheten: som nämnts, under de veckor som jag använde den dagligen hemma blev jag gradvis kär i denna typ av produkt. Att ha en högtalare på axlarna innebär att din musik följer dig kontinuerligt: ​​när du studerar vid ditt skrivbord, när du står upp för att ta en kaffe, när du lagar mat, när du lägger din smutsiga tvätt i tvättmaskinen och så vidare. Det här är alla sammanhang där jag verkligen har använt Soundgear, vilket fick mig att uppskatta den här enhets potential.

Någon kan invända: men ett par trådlösa hörlurar räcker inte för att få musiken att följa dig överallt? Naturligtvis ja, men upplevelsen är helt annorlunda. Först och främst, med den här axelhögtalaren isolerar du dig inte från omvärlden: trots musiken kan jag tydligt höra ljudet av kaffet som kommer upp från mockan eller min rumskompis som bankar på dörren. Jag tycker också att den här typen av enheter är mer lämpliga för en långvarig lyssnande: personligen, efter timmar (och timmar och timmar …) med att lyssna med hörlurar eller hörlurar känner jag en viss obehag i öronen, “stressad” av överdriven stimulering, medan det med JBL Soundgear är det enda du kommer att höra kommer alltid att vara densamma, lätt på axlarna.

Å andra sidan finns det att överväga vad lyssningsupplevelsen är personlig men inte för mycket: sammanfattningsvis kan du inte tänka dig att ha den här högtalaren i hopp om att andra människor i rummet inte kommer att höra vad du hör. Ljudet är riktat och är naturligtvis utformat för att riktas mot bäraren av JBL Soundgear: å andra sidan, eftersom det fortfarande är en högtalare, är det oundvikligt att ljudvågorna sprids i alla riktningar. Generellt sett kan en person som är mindre än tre meter bort med medelvolymlyssning tydligt höra vad du hör; uppenbarligen förändras situationen när volymen minskar eller när avstånden ökar.

På tal om volym använde jag vanligtvis den här högtalaren med volymen inställd på hälften eller ännu mindre: genom att maximera den blir den väldigt högljudd och gränsar till irriterande. Detta beror på att de fyra förarna ligger relativt nära öronen och allt som allt är det bra: både för att du kan njuta av din musik utan att behöva “skjuta” den maximalt, och för att den hjälper till att säkerställa en bra batteritid.

JBL förklarar en autonomi för 6 timmars kontinuerlig uppspelning och vi kan bekräfta dessa uppskattningar: i våra tester kan det ha varat till och med några minuter till (men som redan nämnts var volymen ofta inställd på mindre än hälften). 800 mAh-batteriet tar cirka 2 timmar att ladda helt – en detalj att tänka på, med tanke på att en kabel som är ansluten på baksidan dödar all bärbarhet hos Soundgear.

JBL Soundgear är också särskilt lämplig för Kolla på filmer, eftersom den använder aptX Low Latency-teknik, som säkerställer att ljud och video synkroniseras (en långt ifrån uppenbar aspekt när det gäller Bluetooth-enheter). Dessutom ingår en Bluetooth-sändare i paketet med BTA-versionen som gör att du kan använda Soundgear även med klassiska TV-apparater som inte är utrustade med Bluetooth: allt du behöver göra är att ansluta sändaren till TV: n med den digitala optiska kabeln ( ingår också i paketet.) eller ljuduttaget och para sedan ihop Soundgear med sändaren.

Samtalskvaliteten är också ganska bra, tack vare de två brusreducerande mikrofonerna: uppenbarligen talar vi om samtal som görs hemma, eftersom det inte är något för alla att bära JBL Soundgear.

I detta avseende vill vi särskilt rekommendera den här produkten till dem som arbetar hemifrån och mer generellt till dem som spenderar mycket tid på att lyssna på musik i hemmet, kanske flyttar ofta från ett rum till ett annat.

Pris

JBL Soundgear BTA säljs för 229,99 € på den officiella webbplatsen, men är tillgänglig på Amazon till priset av 209 €. Det är en ganska viktig kostnad, verkligen inte lämplig för alla budgetar. å andra sidan är det en avgjort märklig produkt, med mycket liten konkurrens (och vars konkurrenter alla kostar betydligt mer).

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button