Jämförelse mellan Xiaomi Mi 11 och Samsung Galaxy S21 –

2021 års avancerade kommer med massor av funktioner, innovativ teknik och maximal kraft, vilket gör det svårt för oss att stanna kvar med en av dem. Bland de mest framstående måste vi säga om Xiaomi Mi 11 och Samsung Galaxy S21 , de bästa mobiltelefonerna från populära smartphonetillverkare som de vill erövra marknaden med.

För att hjälpa dig att välja mellan en kinesisk tillverkare och en koreansk tillverkare kommer vi punkt för punkt att jämföra vad som sticker ut mest i båda modellerna. Slutligen kommer vi att dra några slutsatser för att avgöra varför varje användare ska köpa en viss modell. Dessa generationer har genomgått viktiga förändringar jämfört med sina föregångare, så vi ska titta på evolutionen.

Skärmar och design som en utmärkande egenskap

Andra år var förändringarna i detta avseende minimala, men i år de två varumärkena bestämde sig för att ändra designen sina smartphones för att göra dem unika. På Xiaomi-sidan står vi inför en glas- och metallterminal, som på baksidan väljer en fyrkantig kameramodul som kan kännas igen med blotta ögat. Samtidigt har Samsung Galaxy S21 justerat dynamiken och valt ett plast- och aluminiumdominerat material i sina ramar som är integrerat med de bakre kamerorna. Det är här kameradesignerna är ännu mer exklusiva och vi har inte sett något liknande hittills.

Skärmarna kommer även med ändringar, med ett hål för selfiekameran som byter position mellan Xiaomi och Samsung. Det kan vi också se skillnaden i skärmstorlekar är enastående , 6,81 tum för Xiaomi och 6,2 tum för Samsung. I båda fallen har vi Amoled-teknik, men upplösningen är högre med Xiaomi, når WQHD + och stannar i Full HD + för S21.

När det gäller uppdateringshastigheter har vi en anslutning då de delar 120Hz, med 480Hz touchrespons på Xiaomi Mi 11. Båda integrerar HDR 10+ samt Corning Gorilla Glass Victus mot stötar och fall, som det hänvisar till. Lagt till IP68-resistans endast för Galaxy S21. En annan höjdpunkt på skärmarna är att Samsung glömmer kurvor och Xiaomi prioriterar dem i det här fallet.

Snapdragon vs Exynos

En av de mest klassiska kontroverserna inom mobilteknik kommer upp igen när det gäller att bestämma sig för om man ska köpa Xiaomi Mi 11 eller Galaxy S21. Det här är de två chipsen med maximal effekt från Xiaomi Snapdragon 888 som tillverkas på 5 nanometer och klarar 2,84 GHz när den paras ihop med en Adreno 660 GPU. Samsung har tagit detta ett steg längre. Exynos 2100 , även på 5nm och 2,91GHz där det enda som kan förbättras är ARM Mali-G78 GPU.

Alternativen varierar i båda fallen: 8 GB RAM och 128 eller 256 GB i Xiaomi, samt en förbättrad version med 12 GB och 256 GB intern lagring. Samsung låter oss köpa S21 med 8 GB RAM och 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme. I båda fallen har vi UFS 3.1-lagring och LPDDR 5 RAM. förlorar möjligheten att expandera via Micro SD i båda telefonerna.

Två kungar i kamrarna

En annan viktig aspekt att ta itu med och välj Me 11 eller Galaxy S21 finns i den bakre och främre kammaren. Dessa två väljer det trippel bakre objektivet, där huvudsensorn ger Mi 11 som vinnare med sina 108 megapixlar för detaljnivån, även om vi i båda ser bra resultat då 108 megapixlar används då och då. Båda huvudsensorerna har samma f/1.8-bländare på Samsung och f/1.85 på Xiaomi.

Nästa objektiv är 12,2 Mpx vidvinkel på Samsung och 13 Mpx på Xiaomi, som erbjuder betraktningsvinklar på 120º respektive 123º. Äntligen ett teleobjektiv här Samsung är ett långtgående mysterium för Xiaomi tack vare 64 Mpx-objektivet med 3x hybridzoom, lämnar Mi 11 bakom sig med 5 Mpx med endast 30x digital zoom, som fokuserar på AI.

Framtill är selfiekameran på båda modellerna mycket bra, med 20 Mpx för Xiaomi Mi 11 och 10 Mpx för Samsung blir resultaten bra även i svåra situationer tack vare f/2.3 och f/2.2 bländare. Samsung och Xiaomi erbjuder en optisk stabilisator för videoinspelning med 4K HDR10+ möjligheter med 60 fps på S21 och 4K vid 60 fps på Mi 11.

Batteri och anslutning

Lite kan sägas om dessa modeller, som erbjuder oss 4G och 5G för att navigera i toppfart utanför hemmet. Positionering inkluderar även GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou och Galileo. NFC-teknik för mobila betalningar finns också i båda, liksom Bluetooth 5.0 för Samsung och 5.2 för Mi 11.

I batteriet ser vi ytterligare en skillnad, eftersom den största kapaciteten är inne vad är Mi 11 med sitt 4 600 mAh batteri jämfört med Samsungs 4 000 … Vi måste se detta i aktion för att självständigt ta reda på hur det översätts. Båda integrerar trådlös laddning och omvänd laddning betonar att Xiaomi erbjuder en laddare på vår begäran, medan Samsung inte erbjuder en i Spanien. Tillgänglig snabbladdning är 25W för Samsung och 55W för Xiaomi.

Före oss är MIUI 12.5 och One UI 3.0

Systemet som båda mobiltelefonerna för samman förändras mycket och är värt att uppskatta. Å ena sidan har vi MIUI i den senaste versionen för Mi 11 som erbjuder många inställningar och ett lager som ibland kan överväldiga oss med så många alternativ. Den levereras med Android 11 och förväntas uppdateras i åtminstone de kommande två versionerna av systemet. Å andra sidan kommer S21 med Ett 3.0-gränssnitt och Android 11 som standard , med tre års uppgraderingsgaranti och en nivå som erbjuder allt du behöver och som är mycket mer europeisk.

Priser och köprekommendationer

Om vi ​​tittar på priserna kan vi se att skillnaden är stor, även om de officiella priserna för Xiaomi Mi 11 och den första försäljningen av S21 i Spanien ännu inte är kända. För närvarande är den billigaste 128GB Samsung-versionen på förköp från 859 euro medan Mi 11 kommer att kosta runt 600 euro.

Båda mobiltelefonernas egenskaper lämnade oss med god smak och beslutet är inte lätt, vi ställs inför två mobiltelefoner som sticker ut på egen hand och där likheterna är uppenbara, men när det gäller kamera och design verkar Samsung bli vinnaren. även om batteriet har en fördel på skärmen och Xiaomi. Kapen kommer att vara en viktig faktor när man bestämmer sig, även om man tittar på priserna kan vi rekommendera att vänta på att Mi 11 kommer till Spanien och att S21 sjunker i pris, varefter båda paras ihop och köpet blir tydligare.

Relaterade artiklar

Back to top button