Jämförelse mellan Samsung Galaxy S20 FE och Xiaomi Mi 11 –

Återigen svarar vi på dina frågor, alla de som du lämnar till oss via vårt forum, YouTube och nätverket, och vi jämför två mobiltelefoner som intresserar många av er. Som på sin tid med Mi 10, idag har vi jämför Samsung Galaxy S20 FE ansikte mot ansikte med Xiaomi I 11

Vad skiljer de två telefonerna från priset? Vad har de gemensamt? Allt detta och mer finns nedan, samt vår dom om vilken av de två smartphones som är bäst att köpa, med tanke på hur mycket var och en kostar idag.

Vad har dessa två mobiltelefoner gemensamt?

Xiaomi Mi 11 caja

De två smartphones har en trippelkameradesign på baksidan, om än med väldigt olika layouter, och en främre öppning för att rymma selfie-sensorn. Naturligtvis, i Samsung-modellen, är det i mitten av skärmen, och i Xiaomi-versionen, i det övre vänstra hörnet. Det bör också noteras att båda, eftersom de har paneler med AMOLED-teknik, placerar en fingeravtryckssensor under skärmens glas.

Annat än det, inte mycket likheter mellan Galaxy S20 FE och Xiaomi Mi 11 om vi bortser från att båda säljs med samma lagringskapacitet, 128GB eller 256GB, och att de kör samma signerade operativsystem. från Google: Android 11. Naturligtvis strävar de var och en efter att förse sin smartphone med sin egen nivå av personalisering, där Samsung vinner.

Hur vinner Xiaomi Mobile?

Xiaomi mi 11 morado

Det finns tre huvudelement där Xiaomi mobil vinner spelet över Samsung. Det beror främst på att smarttelefonen kom till butiken några månader efter Galaxy S20 FE , och drar därmed fördel av installationen av den bästa Qualcomm-processorn.

Stor böjd skärm

Här introducerar vi var och ens personliga uppfattning. Om du gillar stora och böjda skärmar kommer Xiaomi mobil alltid att vara bättre än Samsung genom att introducera en större panel med 2.5D-design. Mi 11 är utrustad med en 6,81-tums SuperAMOLED-skärm med QHD+-upplösning, vilket är högre än det koreanska företagets 6,5-tums alternativpanel, som också har en lägre upplösning (FullHD+) och ett platt format.

Ljusstyrkan är också bättre i Xiaomi-varianten, med maximalt 1500 nits, medan uppdateringsfrekvensen förblir densamma i de två smartphones, och erbjuder 120Hz-svar, vilket gör navigering och start av alla typer av applikationer smidigare.

Kraftfullare processor

Som vi sa tidigare påstår sig Xiaomi Mi 11 vara den första telefonen som kommer ut på marknaden med Qualcomm. Snapdragon 888-processor, den bästa tillverkaren som finns tillgänglig idag. Tillverkad vid 5 nm når den en arbetsfrekvens på 2,84 GHz.

Det betyder inte att Galaxy S2 FE-processorerna (eftersom det finns en processor per modell: 4G och 5G) är dåliga. De är bland de mest kraftfulla i år, men de ligger ett snäpp under 888 på grund av deras produktion i ett lite större format – 7nm. Vi pratar om Exynos 990 (4G-modell) eller Snapdragon 865 (5G-modell).

Dessutom kan upp till 12 GB RAM-minne köpas i en mobiltelefon, medan Galaxy endast säljs med 6 eller 8 GB lagringsutrymme.

Stor batterikapacitet och laddning

I en annan aspekt, lika viktig som batteriet, Xiaomi mobiltelefon vinner också tack vare att den erbjuder en cell med en större kapacitet på 100mAh (4600mAh mot 4500mAh) men framför allt 55W snabbladdning som förutsätter mer än dubbelt så hög hastighet som 25W-alternativet vi har i din Samsung-mobil.

Men trots sin mindre storlek och långsammare laddning döljer Galaxy S20 FE en överraskning i form av trådlös laddning, som är väldigt populär bland mobiltelefonanvändare.

Varför är en Samsung-mobil bättre?

Samsung Galaxy S20 FE

Med eftersläpning när det gäller kraft, skärmkvalitet och batteri är det tydligt att de aspekter som telefonen kommer att utvecklas inom är fotografering och mjukvara. Men vad mer?

Kamera med optisk zoom och förbättrad frontlins

Många kanske slås av huvudsensorn på 108 MP på Mi 11, som har en mycket högre upplösning än 12 MP-objektivet på Galaxy S20 FE, men det gör inte kameran bättre. Ja, den inkluderar optisk bildstabilisering i nämnda sensor, samt en 8MP teleobjektiv som gör att vi kan arbeta med 3x optisk zoom utöver det 12MP vidvinkelobjektiv vi hittar i Samsungs mobiltelefoner. I gengäld erbjuder Xiaomi även ett 12MP vidvinkelobjektiv och en makrosensor som inte har något att göra med det koreanska märkets teleobjektiv.

Dessutom överträffar den här mobilens 32MP selfie-sensor också Mi 11:s 16MP-sensor.

Andra förbättringar som är viktiga

När kameran är primär skillnaden mellan Samsung Galaxy S20 FE och Xiaomi Mi 11 , det finns andra, kanske mindre viktiga punkter för bedömningen, som kan tippa skalan mot en eller annan modell.

  • 4G- och 5G-alternativ: Om du funderar på att köpa en Samsung-telefon kommer du att bli glad att veta att du kan köpa den med 4G- eller 5G-kompatibilitet, där bara processorn och priset kommer att ändras. Om du vill spara mer pengar, välj en LTE-kompatibel modell.
  • Förbättrad anpassningsnivå: MIUI 12 har drabbats av ett fiasko och många användare har klagat på buggar som hindrar dem från att använda sin smartphone normalt. Xiaomi själv antar detta, och Samsung har utvecklat sin nivå av personalisering så mycket att det idag inte finns någon färg mellan alternativen som vi hittar i det ena och det andra.
  • Lättare design: Som ett resultat av att mobiltelefonens skärm är något mindre, Samsung Galaxy S20 FE mycket bekvämare att använda med en hand och inte bara förvara i en väska eller ficka. Den väger 190 gram och mäter 159,8 x 74,5 x 8,4 mm jämfört med 164,3 x 74,6 x 8,06 mm mätt av Mi 11.

Vilken avancerad mobiltelefon är bättre?

s20 fe

På grund av Samsung modell lanserades på marknaden några månader tidigare, idag kan den hittas betydligt billigare än Xiaomi-varianten. Just nu har vi en Galaxy S20 FE på Amazon under 500 €, medan Xiaomi Mi 11 ännu inte kan sjunka under 700 €.

Bortsett från denna skillnad på mer än 200 euro och med tanke på att prestandan hos de två är ganska lika, får kameran oss att luta oss mot Samsung-varianten, för trots att den lanserades tidigare och var billigare, är den mycket mer funktionell än så. som finns i Xiaomi Mi 11.

Om du inte behöver en smartphone med böjd skärm med snabbare laddning, idealisk – mobil Samsung och på kameran, och på priset och på mjukvaran, som vi måste ta hänsyn till mer och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button